Nordea

Nordea Bank är Sveriges största bank och har sin verksamhet i hela Norden. Tidigare har Svenska staten varit största ägare, men numera är Finland med försäkringsjätten Sampo som är storägare med 20%. Styrelseordförande för Nordea är Björn Wahlroos som också är storägare i Sampo. Nordea har sitt paradkontor på Hamngatan i Stockholm.

Som småsparare är det alltid lurigt på börsen

Under mars börsmånad har jag mest tittat på och läst rapporter. Inga aktieköp har gjorts under månaden. Jag tror inte på den uppgång vi sett på börsen utan fortsätter att avvakta köp tillsvidare. Trist aktiemarknad Som jag skrev i det tidigare inlägget Bearmarket 2016 i januari så tror jag fortfarande börsen ska ner. Jag har samlat kassa och utdelningarna som kommer… Läs Mer »

Q3-Rapporter för mina aktieinnehav

Då har nästan samtliga aktieinnehav i min portfölj rapporterat för kvartal tre. Jag utvärderar inte bolagen efter resultatet för ett enskilt kvartal utan tittar hellre ur ett årsperspektiv. Här kommer korta kommentarer för Q3. H&M måste börja satsa på sin e-handel H&M: Omsättningen fortsätter att växa. Resultatet var i linje med förra året. Indien och Sydafrika blir nya butiksmarknader i… Läs Mer »

En årsavkastning är förlorad

Då har snart hela augusti månad passerat och jag kan konstatera att marknaden på börsen har varit rädd, både hemma i Sverige och på andra marknader. Vilka aktier håller jag ett öga på? Först och främst, kul att ni gillade förra månadens börskommentar som blev det mest lästa inlägget. Jag uppskattar när ni kommer med idéer och berättar vad… Läs Mer »