Aktietips

Vill du ha aktietips så att du vet vilka aktier du ska köpa och sälja? På den här bloggen kan du få investeringsidéer och kunskap om hur man investerar i aktier. Om du vill bli riktigt duktig på aktier så gäller det att läsa böcker och årsredovisningar, det finns ingen annan genväg tyvärr. Tar du råd från andra så är risken mycket stor att du inte vågar hålla i aktien i oroliga börstider. Det gäller att du tror på bolaget bakom aktien och att du har en uppfattning om hur mycket en aktie är värd. För att tjäna pengar och bli rik på aktier så behöver du lägga många timmar på läsande av årsrapporter.

Aktietips är perfekt för att få en idé om viket bolag du ska kolla på. Ta tipset och undersök sedan bolaget för att se om det lever upp till dina investeringskrav.

Dyra aktier som vi skulle vilja äga

Dyra kvalitetsaktier som vi vill köpa i framtiden. Bolag som har växande vinster och stabila kassaflöden brukar ha aktier som värderas högt på börsen. Vi har länge haft ögonen på några kvalitetsbolag som vi gärna köper aktier i om möjligheten uppstår. Här kommer en snabbtitt på nyckeltal och till vilken aktiekurs vi vill köpa aktier. Nyckeltal och köpnivåer för aktier Dagens… Läs Mer »

Säljer Danske Bank med +119% avkastning

Efter flera månaders funderande har jag nu sålt Danske Bank (DANSKE) på kursen 200 ddk i aktieportföljen. Inköpen gjordes i maj-juni 2013 när banken handlades 30% under sitt egna kapital. Danske Bank: +119% Totalavkastning på 2 år 3 mån (Kursutveckling: +110%, Utdelning: +9%). Banken har fortfarande potential Anledningen till att jag säljer hela innehavet i Danske Bank är för att banken… Läs Mer »

Är Sandvik en köpvärd aktie på 70 kr?

En aktie i Sandvik kostar just nu omkring 70 kr på börsen, vilket är på nivåer som under finanskrisen 2008. Är aktien någonting att ha i sin långsiktiga aktieportfölj? Jag har fått en del frågor på om Sandvik (SAND) är en köpvärd aktie eller inte. Jag ger inte köpråd eller säljråd, däremot skriver jag ner mina tankar om… Läs Mer »

Fondförvaltarna tar det lungt

Det råder låg aktivitet på börsen under sommarmånaderna, det samma kan vi säga om fondförvaltarna som inte gjort några större förändringar i sina fonder för juni månad. Norska fondförvaltaren Skagen Vekst – Köpt på sig fler aktier i Golden Ocean Group Ltd och det ser även ut som om fonden har köpt lite aktier i Elekta som finns på Stockholmsbörsen. Vidare… Läs Mer »

Skagen minskar exponering mot oljeservice

Norska värdeinvesterarna Skagen har som vanligt köpt och sålt aktier i maj. Här kommer en snabb genomgång på hur man har agerat på börsen. Skagen Vekst har köpt mer aktier i nuvarande innehav som Credit Suisse, Kinnevik och Solar. Vidare har man sålt av hela sitt innehav i Toshiba och Nokian Tyres, och minskat sin position i Toto. Skagen… Läs Mer »