Tips

Här hittar du ett artikelarkiv med tips inom sparande och ekonomi. De bästa tipsen för att komma igång med att investera är att börja här:

1. Lär dig investera pengar
2. Välj vilken investering eller placering som passar dig bäst
3. Om du väljer aktier som placering så tycker jag att du ska läsa Warren Buffets 21 investeringråd först

Vilka aktier ska man köpa? Var får jag den bästa räntan? Vilket tillgångsslag ska jag investera i? Alla svaren får du i inläggen nedan.

Trine – Plattform för hållbara investeringar i solenergi

Med hjälp av Trine kan du som privatperson få ett enkelt och smidigt sätt att investera dina pengar i projekt där solenergi står i fokus. Hemsidan erbjuder en plattform där privatpersoner och projektbolag kan mötas och få en bättre ekonomi med hjälp av varandra. Projektbolagen som presenteras är varierande, men alla har de ett gemensamt mål, nämligen att… Läs Mer »

Råd och tips för din privatekonomi vid olika åldrar

Pengar åldras inte, det är aldrig försent att göra smarta beslut om din privatekonomi. Men det finns vissa faser i livet där pengar ska hanteras annorlunda. Här nedan hittar du bästa tipsen för din privatekonomi vid olika åldrar och årtionden. 20-årsåldern: Lägg grunden i sparandet Du kommer antagligen gå in och ur dessa år på två helt olika… Läs Mer »

Fortnox och sitt bokföringsprogram växer

Mjukvarubolaget Fortnox är ett av Sveriges bästa tillväxtbolag på börsen. Aktien har haft en utveckling på över 600% senaste tre åren. Vad är det bolaget gör så bra? Största anledningen är att Fortnox är specialister på bokföring online och erbjuder ett av marknadens bästa bokföringsprogram som kan byggas på efter företagarens behov. Mer om hur Fortnox står sig… Läs Mer »

Bästa boken om aktier

Vilken är den bästa boken om aktier? Vi har svaret, det är One up on wall street av Peter lynch. Boken är lättläst men innehåller den praktiska kunskapen du behöver för att handla aktier framgångsrikt. Hittills har vi inte stött på någon som inte gillat boken. Varför är One up on wall street bästa boken om aktier? Du… Läs Mer »

Världens rikaste personer 2020

Det finns rika människor, och så finns det superrika människor. Vem är världens rikaste? Världens rikaste person 2020 är Jeff Bezos, grundare av Amazon.com, med 125 miljarder dollar i förmögenhet. I svenska kronor motsvarar det 1125 miljarder kronor. Majoriteten av personerna på listan bor i USA och har blivit rika på att starta företag. Det finns även några… Läs Mer »