Bästa cykliska aktier på börsen 2022

För att kunna investera väl på börsen och få en god avkastning kan du behöva känna till cykliska fonder och aktier. Börsnoterade bolag påverkas av konjunkturen, och cykliska aktier blir mer påverkade än andra. Vad är cykliska aktier? Cykliska aktier och bolag påverkas mycket av den rådande konjunkturen. Exempel på denna kategori är bolag som finns i stål-… Läs Mer »

Spelaktier – Bästa spelaktier på börsen 2022

Spelbranschen har varit het i många år nu och följdriktigt har många sparare låtit olika typer av spelaktier bli en del av deras sparportföljer. I den här artikeln ska vi gå igenom vad spelaktier är för någonting och ta en titt på några av de hetaste svenska och internationella i den kategorin som du kan investera i under… Läs Mer »

Värdeaktier – bästa värdeaktierna 2022

Om du är intresserad av att investera i värdeaktier tar du rygg på några av tidernas mest framgångsrika investerare. Bland de som förespråkar värdeaktier som den bästa typen av investeringar finns stora namn som Warren Buffett och svenske superinvesteraren Melker Schörling. Vad är värdeaktier? Värdeaktier är aktier som, i de flesta fall, utfärdats av stora och mogna bolag… Läs Mer »

Tillväxtaktier 2022 – Tips på svenska tillväxtaktier

Så kallade tillväxtaktier har varit heta under de senaste 10 åren. I den här artikeln förklarar vi vad tillväxtaktier är, när du ska investera i dem framför värdeaktier och ger exempel på svenska tillväxtaktier att hålla koll på under 2022. Vad är tillväxtaktier? Tillväxtaktier är aktier som utfärdats av bolag som förväntas växa i närtid. Tillväxten på försäljningen… Läs Mer »

Bästa lågriskfonder

Vad ska du investera i om du vill vara så säker som möjligt på att få tillbaka det investerade beloppet? Att placera dina pengar på ett sparkonto med ränta är förstås det säkraste alternativet. Där är räntan dock typiskt sett såpass låg att det knappt är att betrakta som en investering. Nej, det typiska rådet för dig som… Läs Mer »