Bästa sparformen till barn

Vilken är bästa sparformen till barn? Att spara för ett barns framtid handlar om ett långsiktigt sparande. Många väljer ett lågrisksparande, sparkonton eller fonder, men vill förstås samtidigt ha så hög värdeökning som möjligt. I den här artikeln ska vi titta närmare på de mest populära spar- och kontoformerna så att du kan avgöra vilken som är den… Läs Mer »

Fondrobot eller indexfond?

Du vill investera dina sparpengar på ett sätt som innebär att du behöver engagera dig lagom mycket. I det avseendet har du i regel tre olika alternativ att välja mellan: sparkonto, fonder och fondrobotar. Det första alternativet, sparkonto, går bort med tanke på hur låg avkastningen är. Återstår gör då att investera med en fondrobot eller i en… Läs Mer »

Hur mycket ska man spara varje månad?

Att ha ett bra och kontinuerligt sparande varje månad är viktigt för din ekonomiska trygghet. Orsakerna till varför man vill börja spara pengar kan dock variera väldigt mycket. Vissa vill spara till ett större inköp som man önskar göra under de närmaste åren, medan andra vill ha ett mer långsiktigt sparande, t.ex. genom att spara till sina barn… Läs Mer »

Betala av CSN eller inte?

Står du i valet och kvalet om du ska betala av CSN lånet eller inte? Idag har över 1,5 miljoner svenskar använt sig av studiemedel genom CSN. Studiemedel brukar vanligtvis bestå av två olika delar. Den ena är ett bidrag och det andra är ett lån. Det är endast lånet som du behöver betala tillbaka. Tittar man på… Läs Mer »

Hur väljer man fonder? Det här ska du titta på

Har du bestämt dig för att börja spara i fonder? Då har du tagit ett mycket bra beslut för att få dina pengar att växa. Innan du kommer igång med sparandet är det dock en hel del saker som du behöver veta om. Att spara i fonder är idag mycket enkelt och du behöver inte ha någon större… Läs Mer »