Börsveckans utdelningsportfölj 2024

Nu har Börsveckan släppt sin utdelningsportfölj 2024 och det är i år en mix av stora och små bolag. Några välkända utdelare som ingår är Nordea, Bredband2, Ework, Tele2 och Betsson. Kolla in vilka svenska utdelningsaktier som portföljen innehåller nedan.

AktieKursUtd. krYield
Betsson1047,106,8%
Bredband21,80,095,0%
Björn Borg522,003,8%
Ework1446,504,5%
Itab200,502,5%
Loomis29812,504,2%
Nordea11810,809,2%
Tele2876,807,8%
Volvo31416,505,2%

Den populära utdelningsportföljen från Börsveckan har genererat ett snitt på 22% CAGR i avkastning senaste 20 åren. De fokuserar på aktier med en direktavkastning på mer än 4% där de även vill se vinst- och utdelningstillväxt.

Vad är Börsveckan?

Börsveckan är en svensk tidning som fokuserar på ekonomi och finans. Den innehåller nyheter, analyser och råd om aktie- och fonderinvesteringar. Tidningen ges ut veckovis och riktar sig främst till privatpersoner som är intresserade av att följa utvecklingen på aktiemarknaden och göra långsiktiga investeringar. Börsveckan grundades 1947.

Få Börsveckan billigare via erbjudande hos Avanza?

Ja om du är kund hos Avanza så kan du prenumerera på tidningen och pengarna dras då per månad från valfritt konto hos Avanza. Att prenumerera på tidningen kostar mellan 139-209 kr beroende på din kundkategori/förmånsnivå. Om du är Private Banking-kund så får du tidningen till halva priset (det vill säga 50% rabatt). Läs mer om hur du får Börsveckan via Avanza här.

Vad kostar Börsveckan? – Pris 2024

 • Halvår 21 nr: 2190 kr
 • Helår 42 nr: 3890 kr
 • 2 år 84 nr: 5590 kr

Helår som private banking-kund: 1945 kr

För prenumerationer utanför Sverige tillkommer portokostnad.

Ger tidningen bra köpråd?

Ja enligt statistik som tidningen tog fram 2022 så har man i 6 år i rad haft utfall där köpråden gått klart bättre än index. Några av de bästa råden 2022 var BE Group (+170%), Svedbergs (+129%) och Idun Industrier (+95%).

Vilka skribenter gör aktieanalyser hos tidningen?

Tidningen har flera duktiga analytiker:

 • Peter Hedlund
 • Lars Frick
 • Gabriel Isskander
 • Marcus Ewerstrand

Vad är en utdelningsportfölj?

En utdelningsportfölj är en samling av aktier som är utvalda baserat på deras historiska utdelningsbetalningar och förväntade utdelningsbetalningar i framtiden. Målet med en utdelningsportfölj är att generera en passiv inkomst från utdelningarna, samtidigt som man får möjlighet till kapitaltillväxt genom att äga aktier i företag som förväntas ha en stark ekonomisk utveckling.

En utdelningsportfölj kan byggas på olika strategier, vissa väljer att satsa på höga utdelningar och andra föredrar att satsa på företag med en historia av att öka utdelningarna över tid. En strategi kan också vara att satsa på företag som är i olika branscher och ge en bra diversifiering.

Varför köpa utdelningsaktier?

Det finns flera skäl till varför man kan överväga att köpa utdelningsaktier. Här är några av de vanligaste:

 1. Passiv inkomst: Utdelningar ger en passiv inkomst till investeraren, eftersom man får utbetalningar regelbundet utan att behöva sälja aktierna.
 2. Kompensation för inflation: Utdelningar kan hjälpa till att kompensera för inflationen, eftersom utdelningarna ofta ökar över tid.
 3. Indikator på företagets stabilitet: Företag som betalar utdelningar är oftast mer stabila och välbefinnande än företag som inte gör det.
 4. Möjlighet till ökad avkastning: Företag som betalar utdelningar kan ha en högre avkastning över tid än företag som inte gör det.
 5. Möjlighet till att använda utdelningarna för att köpa fler aktier: man kan använda utdelningarna för att köpa fler aktier och bygga upp en större position i företaget.

Det är viktigt att notera att utdelningar inte är en garanti för att aktien kommer att gå bra, det finns flera faktorer som påverkar en aktiepriset och utdelningar är bara en av dem. Och det är alltid viktigt att göra en grundlig research och förstå företaget och branschen innan man investerar i en aktie.