Daytrading

Daytrading är när du köper och säljer aktier under en dag på börsen. Det handlar om kortsiktig handel där daytradern stänger sina positioner innan börsen stänger för dagen. Daytraders använder sig i huvudsak av teknisk analys men även viss fundamental analys kan ligga bakom beslut.

Om du vill börja med daytrading så måste du vara beredd på att du kommer förlora mycket pengar i början, du måste också ta in kostnader för courtage i beräkningen. Nätmäklarna tjänar stora belopp på att dagshandlare genomför många transaktioner under en dag. Som trader hamnar du också utanför det sociala skyddsnätet i Sverige. Du behöver med andra ord ta med pension, föräldrapenning och andra kostnader när du beräknar hur mycket du måste tjäna per månad för att gå runt på tradingen. Precis som om du skulle göra om du var en egen företagare.

Nedan hittar du inlägg om daytrading:

Så handlar du aktier med hävstång

Vill du få hävstång på aktier? Då har du kommit rätt, för här tittar vi på vilka sätt det finns för att få hävstång på din investering. Först och främst så betyder hävstång på finansiella marknaden att man förstorar sin exponering mot en underliggande tillgång utan att du behöver mer investeringskapital. Fördelen är att din eventuella vinst blir… Läs Mer »

Bästa handelsplattform för daytrading 2021

Om du vill ta din trading till en högre nivå så krävs en handelsplattform. Du har antagligen en bra idé om vad du söker som låga kostnader, aktuell information och bra verktyg. Nedan har vi valt ut nätmäklare som erbjuder den bästa handelsplattformen för trading. Ny på daytrading? Läs om vad en daytrader gör här. Trading plattform, bäst… Läs Mer »

Hur du kan leva på daytrading

Har du funderat på att säga upp dig från jobbet och börja leva på daytrading? Då är det viktigt att komma ihåg detta: Daytrading har en brant inlärningskurva och det finns stor konkurrens mellan handlarna på marknaden. Enligt boken How to Day Trade for a Living så är endast 16% av alla daytraders lönsamma efter 6 månader. Därför… Läs Mer »

Vad gör en daytrader?

Vad är en daytrader och vad gör han eller hon på dagarna? Hur ser livet ut när man är en dagshandlare i Sverige? Trenden är att allt fler vill bli daytraders och börja handla med aktier på börsen. I artikeln finner du också flera intressanta intervjuer med svenska traders så att du kan få en uppfattning om trading är något för dig.