Börsprofiler

Här hittar du inlägg om kända börsprofiler i Sverige eller på andra marknaden i världen. Gemensamt för börsprofilerna är att de påverkar Stockholmsbörsen eller näringslivet märkbart med sina handlingar eller kapital.

Intervjuer med Fredrik Lundberg

Fredrik Lundberg är en investerare och företagare som jag beundrar, hans handlingar tyder på självbehärskning och ett otroligt tålamod. Två bra egenskaper om du ska lyckats med långsiktiga placeringar och ledarskap. Fredrik är idag VD i L E Lundbergföretagen, Styrelseordförande i Fastighets AB L E Lundberg, Hufvudstaden, Holmen, Industrivärden och Indutrade samt Vice ordförande i Handelsbanken och Styrelseledamot i Skanska. Med så många… Läs Mer »

Topplista: Sveriges 10 mest kända daytraders

Den här listan består av kända daytraders i Sverige som skriver om sin handel på Twitter och som du bör följa. Vilken trader eller “dagshandlare” är bäst undrar du? Det är svårt att ta reda på, därför har jag baserat rankingen i listan på hur omtalad varje trader är på nätet. I urvalet har jag tittat på antal… Läs Mer »

Familjen Wallenberg – dokumentärserie

SVT visar just nu en dokumentärfilm i tre delar om familjen Wallenberg. Serien har unika bilder och intervjuer då familjen för första gången öppnade dörren och arkiven för media. En ovanlig händelse då släkten Wallenbergs motto sägs vara ”verka men inte synas”. Familjen Wallenberg har i fyra generationer byggt upp sitt affärsimperium och har idag betydande ägande och… Läs Mer »

Lyssna på sommarpratarna inom näringslivet

TIPS: Här hittar du sommarpratare inom näringslivet som varit med i radiokanalen P1 de senaste åren. För dig som är ekonomiintresserad och placerar pengar i aktier så kommer du känna till många av sommarpratarna nedan. Du hittar bland annat företagare, investerare, ledare, affärsmän, affärskvinnor och entreprenörer. Bästa sommarpratare i Radio P1 – lista Björn “Nalle” Wahlroos – En… Läs Mer »