Spara pengar

Vilka är de bästa tipsen för att spara pengar? Här hittar du våra populäraste inlägg om att spara pengar. Inläggen kan handla om allt från hur du maximerar sparandet på sparkonton till viktiga regeländringar inom räntepolitik i Sverige som berör ditt sparande. Är du intresserad av sparande och vill börja lägga undan en del av din lön varje månad så har du kommit rätt. Det finns idag flera olika alternativ och placeringsformer för att investera pengar.

Nedan hittar du inlägg i ämnet spara pengar:

Nordnet Robosave – Recension och vårt omdöme

Nordnet Robosave är en så kallad robotrådgivning som Nordnet lanserade hösten 2017. Tjänsten gör det möjligt för sparare att få vägledning och hjälp att placera sina pengar i finansiella instrument som passar det egna intresset. Fondrobot som gör ditt sparande automatiskt Passar dig som är nybörjare och inte vill lägga tid på att leta fonder Fixar riskspridning och… Läs Mer »

Spara pengar till barn eller barnbarn

Att spara pengar till barnen eller barnbarnen är en utmärkt idé då ett månadssparande med lång tidshorisont kan ge stor avkastning. Pengarna brukar komma väl till hands när barnen ska ut i livet och skaffa körkort eller köpa sitt första boende. Ett barnsparande kan bli stort om du börjar spara pengar tidigt. En lång sparhorisont kombinerat med ett… Läs Mer »

Spara i aktiefonder

Att spara i aktiefonder är ett bra sätt för en småsparare att få hög avkastning över tid. Här ger vi tips på bra aktiefonder att köpa och vad du ska tänka på när du väljer aktiefond. Vad är aktiefonder? Aktiefonder investerar i aktier på svenska börsen eller utomlands. Normalt investerar en aktiefond minst 75% av fondförmögenheten i aktier.… Läs Mer »

8 sätt att lura dig själv till att spara mer pengar

Att börja spara pengar är inte så svårt. Det som är svårt är att hålla i den pengar man sparat. Det är lätt hänt att man kapar kostnader inom vissa saker, medan man börjar spendera mer pengar på ett andra saker. Att föra över pengar till ett sparkonto hjälper inte om pengarna försvinner ut lika snabbt. Vad du… Läs Mer »

Så blir du rik och förblir förmögen

Nyckeln till att bli rik är tvådelad: Du behöver tjäna mer pengar samtidigt som du spenderar mindre än vad du tjänar. Det finns ingen bestämd väg till rikedom. Det finns nämligen flera vägar du kan ta. Vissa människor blir rika på det gamla sättet: Jobba hårt, välj rätt bransch med tillväxt och klättra i karriärstegen. Medan andra vinner… Läs Mer »