Topplista: Sveriges 10 mest kända daytraders

Trader topplista sverige trading

Den här listan består av kända daytraders i Sverige som skriver om sin handel på Twitter och som du bör följa. Vilken trader eller ”dagshandlare” är bäst undrar du? Det är svårt att ta reda på, därför har jag baserat rankingen i listan på hur omtalad varje trader är på nätet.

I urvalet har jag tittat på antal följare på Twitter, antal sökträffar på Google, antal intervjuer och hur andra daytraders skriver om personen i sociala medier. För de nybörjare som sysslar med kortsiktig handel är dessa traders som lyktor i mörkret, som ger råd och tips om hur du ska köpa aktier och få bästa sparräntan på dina investeringar.

Listan börjar med den mest kända daytradern vi har i Sverige just nu:

1. AvanzaMannen

AvanzaMannen är en självlärd daytrader som sägs vara den kund som omsätter mest pengar hos Avanza Bank. I en intervju med Börspodden säger AvanzaMannen att han vissa dagar har en omsättning på mer än 150 miljoner kronor. Nyligen ska han dock ha slagit ett nytt rekord på över 735 miljoner kronor i omsättning! Vi kan därmed konstatera att han är en av Sveriges största privata traders.

 • AvanzaMannen’s blogg: http://avanzamannen.se och Twitter: @AvanzaMannen
 • Känd för sitt aktieinnehav i spelföretaget Starbreeze
 • Efter sin medverkan i Börspodden (1 april 2015) fick sökfrasen ”Avanza mannen” 10 000 sökningar på Google under april månad (innan Börspodden: 200 sökningar per månad i snitt).

Avanza Mannen trader

Kuriosa: Börspodden-intervju med AvanzaMannen gjorde Starbreeze till en het aktie

Starbreeze sökningar efter AvanzaMannen
2015-03 till 2015-05, statistik från Google-verktyg. Klicka på bilden ovan för att få den större. Intresset för Starbreeze ökade rejält efter att AvanzaMannen medverkade i Börspodden den 1 april 2015.
avanzamannen starbreeze
Starbreeze B aktiekurs ökade 1 april (7,13 kr) till 31 maj (15 kr) med +110%. Utvecklingen motsvarar nästan det ökade intresset via sökningar på Google som var +132% (1 april-21 maj). AvanzaMannens medverkan i Börspodden ser ut att ha inspirerat många småsparare att läsa på och investera i Starbreeze. Graf från Avanza.se.

Trenden är tydlig enligt mig, allt fler privatsparare byter ut traditionella bankrådgivare och följer istället digitala profiler på Twitter och bloggar. Anonyma bloggare som Lundaluppen med flera visade redan för några år sedan vilken enorm påverkan enskilda bloggare kan ha på privata investerare.

Vi som är småsparare upplever ofta bloggare och profiler på Twitter som trovärdiga eftersom de handlar med egna pengar och ju mer vi lär känna dem på nätet desto mer vågar vi lita på att affärerna och personen bakom kontot är äkta. AvanzaMannen är ytterligare en profil som växt fram som jag tror har en stor påverkan på de yngre spararna.

2. Johan Isaksson och John Skogman

Johan Isaksson och John Skogman är radarparet som tillsammans driver den populära podcasten Börspodden som pratar om aktier och det som händer kring börsen. Båda livnär sig på trading för egen räkning men driver nu också Sthlm Börsmedia AB (Börspodden) tillsammans.

 • Börspoddens Twitter: @Borspodden Hemsida: www.borspodden.se

Johan Skogman och Johan Isaksson

3. Västkusttradern

Västkusttradern eller Anders Fogelberg som han egentligen heter är en daytrader, investerare och entreprenör. Hans twitterflöde fylls ofta av kloka kommentarer om svensk industri och verkstadsaktier. När han inte tradar aktier så är han VD och medgrundare till FlexQube AB som erbjuder smarta logistikvagnar som effektiviserar industriföretagens produktion. Jag följer Anders med ett stort intresse och hoppas han fortsätter Twittra om börsen och sina företag.

Västkusttradern

4. LivetSomTrader

LivetSomTrader är en anonym trader på Stockholmsbörsen som funnits på Twitter länge. Han har starka åsikter som uppskattas av följarna som är allt från Patricia Hedelius (SVD), Claes Hemberg (Avanza) och Maria Landeborn (Skandia). Enligt grafer i twitterflödet så hade LivetSomTrader en avkastning på ca +2000% för tradingåret 2014-2015. Imponerande.

Livet som trader

5. Handlarbordet

Handlarbordet är en kunnig daytrader som slår de flesta på fingrarna. Han delar med sig av de nyheter han gräver fram och blandar det med en hel del egna kommentarer.

handlarbordet

6. Expertdirekt

Expertdirekt är den goa tradern som finns på Twitter för att ha kul. Med en härlig attityd svarar han på sina följares frågor och ger tips på strategier för hur du lyckas med din trading. Pengarna forsar in på kontot då han under senaste 30 åren har utvecklat ett eget signalsystem på hur marknaden agerar.

Expertdirekt har en träffsäker förmåga att veta hur börsen ska röra sig under en börsdag. Han läser alla sina följares twitterflöde så den här killen sysslar med tvåvägskommunikation.

 • Expertdirekt Twitter: @expertdirekt YouTube-kanal: Sök på Expertdirekt videos

Expertdirekt trader

7. Phukettrader

Phukettrader är en daytrader som ofta handlar från poolkanten i Thailand. Han har hängt på Twitter länge och har flera tusen följare som är ivriga att få läsa de dagliga kommentarerna.

Phukettrader daytrader sverige

8. Madz

Madz är en trader som kommer med insiktsfulla kommentarer om börsutvecklingen på Twitter. Han har varit uppskattad för ”Madz Pilar” som på ett skönt sätt samlade alla positiva och negativa nyheter, köprekar, insiderköp och rapporter. Tyvärr skriver inte Madz några pilar längre så du får fråga honom på Twitter istället.

Madz trader

9. DiscoTrader

DiscoTrader beskriver sig själv som en ”Manodepressiv trader” på Twitter. Tittar du i hans fotoarkiv så hittar du honom ofta figurerandes med ett hästhuvud. Gör som 3000 andra och följ Disco trader om du vill ha humor blandat med aktuella kommentarer om börsen i Sverige och USA.

Disco trader

10. BörsFågeln

Börsfågeln är en dagshandlare som har både börsen och skogen som jaktmarker. Börshumor blandas med bilder från jakt så gillar du båda delarna kommer du bli nöjd framöver. Själv gillar jag Börsfågelns finurliga bilder som dyker upp vid speciella händelser på börsen.

 Börsfågeln daytrader

Bubblare: TraderUtanByxor

TraderUtanByxor är en lågfrekvenshandlare som tjänar pengar på många bäckar små. Han handlar i aktier som har stort glapp (spread) mellan köpkurs och säljkurs. TraderUtanByxor är expert på att se när de stora köparna har sålt färdigt och sedan positionera sig därefter.

Trader utan byxor

Bli en daytrader

Om du vill börja med trading så behöver du ett konto hos en nätmäklare och en tradingplattform. Vi rekommenderar att du öppnar konto hos Avanza och skaffar Infront hos dem så är den bästa plattformen. Avanza har lågt courtage så att din handel inte blir för dyr samtidigt som de har bra service för professionella traders.

Hur skulle din topplista med day traders se ut?

Tycker du att rankingen är rättvis? Hur skulle din lista se ut 1-10? Har jag glömt någon trader som ska läggas till i listan? Kommentera och motivera sedan nedan!

Disclaimer: Jag vill reservera mig för feltolkning av statistik, felberäkningar samt förhastade slutsatser. Detta inlägg bör endast ses som mina egna personliga åsikter och är inte fakta. Inlägget ska heller inte ses som rådgivning. Kortsiktig handel, så kallad daytrading, innebär en hög risk och är inte lämpligt för alla investerare. All investering sker på egen risk.

10 svar på ”Topplista: Sveriges 10 mest kända daytraders”

 1. Sjukt kul med topplista! Bra för att se vilka man ska följa på Twitter. Min topplista:
  1. Expertdirekt
  2. Börspodden
  3. AvanzaMannen
  4. TraderUtanByxor
  5. DiscoTrader

 2. Finns många som är duktiga. Mina favoriter är: Kavastu, Aktiemiljonären, Handelsson & LoneWolf.
  Avanzamannen är häftig men han twittrar inte så mycket.

 3. Grym sida! Tack för tipsen, jag håller på att lära mig trading. Drömmer om att hålla på med aktier på heltid.

 4. <3 Underbar lista, följde alla på Twitter nu. Ska försöka lära mig mer om daytrading! Resan i Fingerprint har varit ren tur för mig 🙂

 5. Bra lista med några namn som jag inte kände till. Jag skall kolla upp dem. Listan saknar dock mitt förstaval. Ett av dem mest kända namnen av alla. I varje fall om man kikar internationellt. Samuelsson på samuelssonsrapport.se har jobbat i många år som lärare i USA för att lära upp just daytraders. Har svårt att se att någon på listan ovanför (eller i Sverige överhuvudtaget) har en större erfarenhet av daytrading än just han.

  Tack för en bra blogg förresten!

 6. Undrar hur många tusentals nya twitterföljare dessa traders har fått genom den här sidan! O_o
  Tack för bra läsning!

Kommentarer är stängda.