Trading program

Här får du tips på de bästa tradingprogrammen i Sverige för dig som vill daytrada och vara professionell i din trading.

Jämför plattformarnas funktioner samt fördelar och nackdelar för att hitta rätt program för dig. Att ha tillgång till rätt verktyg är viktigt för att tjäna de stora pengarna. Nedan recenseras de populäraste handelsplattformarna som används idag.

Infront Online Trader

infront trading program
Klicka på bilden för att förstora vyn av handelssystemet.

Infront handelssystem är enkelt att installera och du kan sedan anpassa din arbetsyta så att den passar dig. Applikationen är ett modernt realtidsystem och har en uppfriskande blå design för ögat, både för intradag och historisk data. Infront är idag en ledande aktör inom handelstjänster.

+ Snygg terminal och användarvänlig
+ Cliktrading-funktionen som är ett tilläggsval är skön att använda för snabb orderläggning när du ska köpa eller sälja
+ Uppdateras ofta och underhålls bra av Infront
+ Du kan ändra till valfria färger och svenskt språk
– Krångligt att rita i grafer för teknisk analys
– Sökfunktionen uppe i vänstra hörnet är lite seg
– Integrerat twitterflöde funkar inte alltid som det ska

Testperiod: 7 dagar via deras egna hemsida. Om du har ett konto hos Avanza får du en gratis provperiod på 14 dagar.


SIX EDGE

Uppdatering: Six Edge är numera integrerat i Infronts handelssystem och finns ej längre som separat produkt.

SIX Edge är en annan välkänd terminal för realtidshandel som är mycket uppskattad för sin nyhetstjänst i programmet som är snabb. Många daytraders som handlar på bolagsnyheter har SIX Edge bara för sina snabba nyhetsflashar. Prisvärt handelsverktyg som är billigare än Infront.

+ Snabb nyhetstjänst i SIX News
+ Engagerad och hjälpsam support på Twitter
+ Över 30 års kurshistorik
– Saknar mer avancerade stopp-loss funktioner
– Tar tid att vänja sig vid designen
– Alla banker och mäklare erbjuder inte tradingprogrammet

Testperiod: 14 dagar via deras egna hemsida.


Tradingprogram – en traders bästa vän

Att ha en bra mjukvara för daytrading är viktigt om du ska dagshandla och köpa aktier framgångsrikt. Då är hastighet och realtid extremt viktigt för att göra lönsamma transaktioner som ger vinst.

Är du en privatinvesterare som handlar aktier, valutor, råvaror, certifikat, terminen eller optioner hemma så fungerar Infront online trader eller Six Edge utmärkt. Är du en professionell trader som handlar hos en arbetsgivare så sitter du ofta i en Bloomberg-terminal.

En terminal är ett måste ifall du vill bli bättre på daytrading. Är du en långsiktig investerare eller swingtrader så behöver du inte en handelsplattform.

Vad är en handelsplattform?

En handelsplattform eller ”börsterminal” är en mjukvara som används av en daytrader eller aktie- eller optionsmäklare som handlar över börsen. Programvaran installeras och körs i Windows på en vanlig PC.

Har du Mac OS så behöver du använda en programvara som emulerar Windows för att kunna köra handelsapplikationen.

Det finns tusentals handelsapplikationer i världen. Här i norden är Infront, SIX Edge och Bloomberg vanligaste plattformar. Det finns även ett par gratis browser-baserade handelsapplikationer men de används inte i lika stor omfattning.

Trading plattform uppkoppling

Ett traderprogram är en typ av plattform som är anslutet direkt till din bank eller nätmäklare. Varje order du gör i din terminal kan du sedan se noterna för hos din bank. Ett tyvärr vanligt problem är att handelsterminalerna tappar kontakten med nätmäklarna vilket gör att du inte kan handla. Felet brukar däremot åtgärdas snabbt även om det kan vara frusterande. Problem kan uppstå med stora händelser på marknaden som innebär belastning på systemen.

Vanliga frågor om tradingprogram:

Tips på bra daytrade-program? De flesta traders på Twitter och på bloggar väljer Infront Online Trader. Applikationen har nämnts ofta bland större daytraders vilket gjort att nybörjare har skaffat samma terminal.

Många som inte handlar via Infront eller SIX Edge testar ProRealTime hos IG Markets. Bland swingtraders föredrar man ofta Pro Real Time eftersom du kan lägga flytande ordrar för köp och sälj direkt i grafen, vilket är en smidig funktion.

Vilken tradingterminal är att föredra för mig som nybörjare inom trading? Både Infront trader och Six Edge är användarvänliga handelssystem som går snabbt att lära sig. Du behöver egentligen bara att par dagar på dig att flytta runt fönster och ställa in graferna som du vill ha dem. Det som tar tid är bygga upp ditt workspace så att det passar de finansiella instrument du handlar på marknaden. 

Vilket tradingprogram som är bäst hänger mycket på dig som person, så det är en stor fördel om du tar dig tid att testa flera program.

Vilken tradingapplikation använder du i din tradingsetup?