Snabbaste sättet att bli rik

Hur blir man rik på snabbaste sättet? Det finns inga genvägar till att bli rik, någon generation måste ta risk och se långsiktigt för att bygga upp kapital.

Det är så systemet är uppbyggd, trots reklam med budskapet att det går att ”bli rik snabbt”. För att bli rik krävs det att du är ekonomisk och inte slösar, du måste istället investera i tillgångar som ökar dina intäkter. Vilka vägar som finns till rikedom ska jag berätta i den här artikeln.

Snabbaste sättet att bli rik

Starta företag och återinvestera vinster

Det absolut snabbaste sättet att bli rik är genom eget företagande. För det första vill staten att folk ska starta företag eftersom det ökar antalet jobb och skatteintäkter. Belöningen för de som startar företag är lägre inkomstskatter. Du kan till exempel ta ut en utdelning med en skattesats på 20%.

Snabbast bygger du upp ett företag genom att återinvestera alla intäkter i tillgångar eller anställda som ökar omsättningen och vinsten. Gör du vinst så beskattas den idag med 22% bolagsskatt. Behåller du vinster i bolaget så kan du använda pengarna till att starta fler företag eller till exempel köpa fastigheter som ger fler bostäder till samhället.

Ungefär 1/10 av alla nystartade företag lyckas med sin företagssatsning, så risken är hög men det är också belöningen.

Ärva en stor summa pengar

Det andra sättet för att bli rik snabbt är genom att ärva pengar. I dag finns ingen gåvoskatt i Sverige, vilket gör att du inte behöver betala skatt när du tar emot gåvor från föräldrar eller släktingar.

Det svåra med att ärva en förmögenhet är att bevara den. Det krävs kunskap och disciplin för att behålla pengarna. Det bästa du kan göra om du ärvt pengar är att förvalta dem genom att investera i stabila tillgångar som ger ett bra kassaflöde varje år.

Vanliga tillgångar att investera i är defensiva utdelningsaktier som ger stabila utdelningar eller hyresfastigheter som ger intäkter varje månad. På det här sättet kan du leva på kassaflödet från din ärvda förmögenhet samtidigt som du behåller den.

Spara pengar från lönen och bli rik?

Att enbart spara sig rik via sin lön tar en evighet om du inte har en VD-lön. Att byta sin tid mot pengar är inte tillräckligt effektivt, det beror på att det bara finns 24 timmar på dygnet samt att skatterna är högst för anställda.

För att bli rik måste du därför spara 10-50% av din lön varje månad och sedan investera pengarna i aktier på börsen. Du kan till exempel månadsspara i investmentbolag eller billiga indexfonder för en jämn utveckling. Du kan förvänta dig att ditt sparade kapital växer med i snitt 7% per år över tid.

Vill du öka din avkastning så kan du lära dig hur du värderar aktier och köpa enskilda aktier när de billiga gentemot sitt egentliga bolagsvärde. Många försöker också tajma aktiemarknaden och köpa när det är börskrasch, vilket är svårt. Medan de väntar brukar pengarna placeras på ett sparkonto med en så hög sparränta som möjligt.

Bli rik på lotto eller poker

Att gå runt och hoppas på att vinna pengar leder med största sannolikhet ingenstans. Chansen att du vinner större summor pengar är mycket liten. Då har du större chans att bli rik genom att starta företag eller spara långsiktigt i aktier över börsen. De som vinner pengar känner sig ofta nyrika och lyckas spendera pengarna på mycket kort tid.

Forskning visar att personen som vinner pengar köper sportbilar, dyra hus och prylar samt ger bort pengar till människor för att bli omtyckta. Tyvärr har vinnaren inte fått lära sig hur man hushållar med pengar och samma person tror att de ska räcka i all oändlighet. Faktum är att många som vinner stora summor pengar blir olyckliga och hamnar i problem.

Hemligheterna som skapar rikedom

 • Du gör saker som staten vill att du ska göra, till exempel: starta företag och skapa jobb, investera i aktier och därmed tillgodose svenska bolag kapital för expansion, bygga och hyra ut bostäder.
 • Du lånar pengar och investerar dem i projekt och tillgångar som ökar tillväxten i ekonomin.
 • Du är sparsam och gör uppoffringar för att lösa samhällsproblem.
 • Det finns inget som heter tur. Du sätter ett mål och jobbar mot det målet. Med tillräckligt hårt arbete så blir du duktig på det du gör och pengarna börjar tillslut komma in.
 • Lär dig hur du får pengar att jobba för dig istället för att du ska byta din tid och jobba för pengar.
 • Rika personer som är framgångsrika läser investeringsböcker som utvecklar dig som investerare. Kunskap är lika viktigt som erfarenhet.
 • Framgångsrika människor tänker långsiktigt, allt de gör ingår i en plan mot framtiden.
 • Du måste vara positiv och omringa dig med människor som är bättre än dig själv. Du har därför inte tid med negativa människor eller små problem.

3 svar på ”Snabbaste sättet att bli rik”

 1. Jag tror flest blir rika på företagande. Även om många har tjänat pengar under dessa år av börsuppgång. Tack för en bra blogg!

 2. Gillar att du lyckas förklara komplicerade ting på ett enkelt sätt. Besöker denna hemsida ofta 🙂
  Min fru och jag har lyckades spara 100 000 kronor förra året. Vi placerade pengarna i industrivärden och investor. Vi hoppas trygga vår ekonomi med aktier i framtiden.

Kommentarer är stängda.