Investeringar

Här får du tips på investeringar i olika tillgångar som fonder, obligationer och aktier. Läs investeringråd från Warren Buffett eller läs om hur vi tänker kring Sveriges ekonomi och hur räntor med mera påverkar investeringar i aktier. Du får också tips på bra dokumentärer om tidigare börskrascher och annat nyttigt som kan vara bra att känna till som investerare. Nedan hittar du samtliga inlägg om att investera pengar. För fler tips på vilka tillgångar du kan investera i så kan du kolla in investera pengar.

Svenska indexfonder – Vilka ska man välja?

Svenska indexfonder är något som har blivit allt mer populärt. Fler och fler människor får upp ögonen för indexfonderna och vill man månadsspara på en långsiktig horisont är indexfonder ett mycket bra alternativ. Jämför man med många andra typer av fonder, aktier och värdepapper är indexfonder en av de tveklöst bästa investeringarna för privatpersoner. Innan vi går vidare… Läs Mer »

Fondrobot eller indexfond?

Du vill investera dina sparpengar på ett sätt som innebär att du behöver engagera dig lagom mycket. I det avseendet har du i regel tre olika alternativ att välja mellan: sparkonto, fonder och fondrobotar. Det första alternativet, sparkonto, går bort med tanke på hur låg avkastningen är. Återstår gör då att investera med en fondrobot eller i en… Läs Mer »

Hur väljer man fonder? Det här ska du titta på

Har du bestämt dig för att börja spara i fonder? Då har du tagit ett mycket bra beslut för att få dina pengar att växa. Innan du kommer igång med sparandet är det dock en hel del saker som du behöver veta om. Att spara i fonder är idag mycket enkelt och du behöver inte ha någon större… Läs Mer »

Populära fonder – Topp 5

Fonder har blivit ett populärt sätt att spara på. Det är ett enkelt sätt att komma igång med ditt sparande genom att börja spara i fonder. Du får en bra riskspridning och behöver inte sätta dig in i enskilda marknader eller aktier. Du slipper själv att ha koll på de olika fonderna utan kan istället luta dig tillbaka… Läs Mer »

Tjäna pengar på fastigheter

Att investera i fastigheter är något som länge varit mycket eftertraktat. Under många år har denna typ av investering använts av några av världens mest rika människor för att på så vis kunna bygga upp stora förmögenheter, men idag kan vem som helst ta del av de pengar som finns att hämta. Att investera i fastigheter är en… Läs Mer »