Investeringar

Här får du tips på investeringar i olika tillgångar som fonder, obligationer och aktier. Läs investeringråd från Warren Buffett eller läs om hur vi tänker kring Sveriges ekonomi och hur räntor med mera påverkar investeringar i aktier. Du får också tips på bra dokumentärer om tidigare börskrascher och annat nyttigt som kan vara bra att känna till som investerare. Nedan hittar du samtliga inlägg om att investera pengar. För fler tips på vilka tillgångar du kan investera i så kan du kolla in investera pengar.

Trine – Plattform för hållbara investeringar i solenergi

Med hjälp av Trine kan du som privatperson få ett enkelt och smidigt sätt att investera dina pengar i projekt där solenergi står i fokus. Hemsidan erbjuder en plattform där privatpersoner och projektbolag kan mötas och få en bättre ekonomi med hjälp av varandra. Projektbolagen som presenteras är varierande, men alla har de ett gemensamt mål, nämligen att… Läs Mer »

Savelend – Investera i krediter

Det råder ingen tvekan om att P2P-lån är något som blivit mycket populärt och med hjälp av Savelend kan du tjäna pengar på att andra människor ansöker om lån. Enkelt förklarat kan man säga att Savelend hjälper dig till en bra investering, samtidigt som du kan hjälpa andra. Det är således en “win win” situation för alla som… Läs Mer »

10 fonder med högst rating från Morningstar

Här listar vi de de fonder som har högst rating efter Morningstars fondbetyg 2020. Vad är Morningstar-rating? Det är ett mått på hur fonder har utvecklats historiskt. Med andra ord: ju fler stjärnor en fond har, ju bättre riskjusterad avkastning har fonden haft. Sverigefonder med högst rating Fond Rating Utv. 3 år 1. CF Tillväxt Sverige ★★★★★ +52%… Läs Mer »

Gröna investeringar i fonder och aktier

När man pratar om gröna investeringar så betyder det att man investerar i fonder, aktier och obligationer som är hållbara. Det vill säga underliggande bolag arbetar aktivt med miljö, klimat och mänskliga rättigheter. Här kommer tips på gröna investeringar där du kan placera pengar. Gröna fonder Fond Utv. 5 år Avgift 1. Nordea Klimatfond BP SEK +111% 1,50%… Läs Mer »

SPP Obligationsfond – Ett komplement till sparportföljen

SPP Obligationsfond är en hållbar aktiv fond för räntesparande. Avkastningen senaste tre åren har varit +5%. Fonden passar dig som vill ha avkastning när börsen går dåligt. SPP Obligationsfond har en låg bolags- och kreditrisk. Obligationsfonden äger till största delen stats- och bostadsobligationer som är bland de säkraste värdepapperna. Fonden passar bra om du vill ha en del… Läs Mer »