Investeringar

Här får du tips på investeringar i olika tillgångar som fonder, obligationer och aktier. Läs investeringråd från Warren Buffett eller läs om hur vi tänker kring Sveriges ekonomi och hur räntor med mera påverkar investeringar i aktier. Du får också tips på bra dokumentärer om tidigare börskrascher och annat nyttigt som kan vara bra att känna till som investerare. Nedan hittar du samtliga inlägg om att investera pengar. För fler tips på vilka tillgångar du kan investera i så kan du kolla in investera pengar.

Bästa lågriskfonder

Vad ska du investera i om du vill vara så säker som möjligt på att få tillbaka det investerade beloppet? Att placera dina pengar på ett sparkonto med ränta är förstås det säkraste alternativet. Där är räntan dock typiskt sett såpass låg att det knappt är att betrakta som en investering. Nej, det typiska rådet för dig som… Läs Mer »

Ränteplaceringar – Tips på olika investeringar i räntor

När du investerar dina pengar tar du alltid en viss risk. Har du mycket pengar i aktier eller aktiefonder kan det vara läge att sänka risken i sparandet genom att också välja några trygga ränteplaceringar. Bra ränteplaceringar ger klart godkänd avkastning, samtidigt som de håller risken på en låg nivå. Vad är ränteplaceringar? Ränteplacering är ett samlingsnamn för… Läs Mer »

Investera i diamanter

Funderar du likt många andra på att hitta spännande alternativa investeringar? Diamanter har länge varit hett eftertraktade. Nu finns tecken på att det börjar bli allt svårare att utvinna diamanter. Samtidigt fortsätter efterfrågan att öka, inte minst i Kina och övriga Asien. Låt oss titta närmare på diamanter och hur du gör för att satsa på de vackra… Läs Mer »

Investera i hus för att hyra ut och tjäna pengar

Fastigheter är oftast en bra investering med relativt låg risk om du har en lång investeringshorisont. Att investera i hus för att hyra ut är ett utmärkt sätt att få en passiv inkomst och samtidigt låta pengarna växa i takt med fastighetsmarknaden. Det krävs dock att du har kapital att investera i en kontantinsats till huset, men även… Läs Mer »