Personlig utveckling

Bokrecension: Mindset – Du blir vad du tänker av Carol Dweck

Mindset är en bok som utmanar dina tankar och förändrar hur du ser på inlärning och intelligens. Boken har förändrat många människors liv till det bättre. Hjärnan styr vad du tänker och tankebanorna i sin tur styr ditt liv. Carol Dweck skriver om ett statiskt mindset (fixed mindset) och ett dynamiskt mindset (growth mindset) och hur det kan… Läs Mer »

Naval Ravikant – 52 citat och 37 boktips

Vem är Naval Ravikant? Naval Ravikant är en indisk-amerikansk entreprenör och investerare. Han är grundare och var tidigare VD för AngelList. Han är också känd för att ha investerat tidigt i startups som Uber och Twitter. I den här artikeln hittar du citat och boktips från Naval Ravikant. Insiktsfulla citat från Naval “A fit body, a calm mind,… Läs Mer »

6 vettiga saker att spendera pengar på när man är rik

När du har lyckats med ditt företag eller dina aktieinvesteringar och sitter där med flera miljoner på kontot så uppstår nästa problem: vad ska man spendera pengarna på? När man har mycket pengar så blir man lätt uttråkad och det är svårt att komma på bra saker att konsumera. Materiella ting som bilar, klockar, kläder och krognotor har… Läs Mer »

3 grundläggande egenskaper en investerare måste ha

Investerare gör ofta misstag, bara för att de är människor. Det beror på naturliga känslor som rädsla och girighet, som kan komma i vägen för finansiella mål och avkastning. Duktiga investerare har förmågan att motstå påverkan från känslor under deras investeringsbeslut och på det sättet undvika misstag. De har också en tendens att se positiva resultat år efter… Läs Mer »

4 Warren Buffett citat som kan göra dig till en bättre investerare

Under mer än 60 år av investering, har Warren Buffett samlat på sig flera livstider med investeringskunskap. Den kunskapen delar han med sig i flera skarpa och insiktsfulla citat. Här är fem av de bästa citaten från Berkshire Hathaways årliga brev till sina aktieägare. 1. “Success in investing doesn’t correlate with IQ … what you need is the… Läs Mer »