Börsen

Allt om vad som händer på börsen idag. I inläggen nedan kommenterar vi marknadshändelser och uppmärksammar andras analyser och uttalanden. Vi har skrivit om de ämnen och nyheter på börsen som vi tror att du som småsparare och nybörjare på investeringar kan tycka intressant. Om du läser inläggen så kommer du lära dig om börsen och få en bättre känsla för framtida aktieaffärer.

Vilka aktietips kan du lita på?

Att investera i fonder och aktier är ett stort intresse för många svenskar. Tack vare den digitala demokratiseringsvåg som svepte in över sparmarknaden i slutet av 1990-talet är det också enklare än någonsin för vem som helst att ge sig in på börsen. Idag kryllar det av aktietips på internet, kruxet är bara: vilka tips kan du egentligen… Läs Mer »

10 Lärdomar från börsen under Coronakrisen

Under början av året 2020 var många optimistiska och börsen steg kraftigt med +7% fram till den 20 februari. Ingen trodde att Covid-19 skulle sprida sig från Kina till Europa och det var svårt att beräkna den ekonomiska effekten. Börsnedgången blev brutalt snabb och skrevs in i historieböckerna. Börsnedgången blev kraftig på Stockholmsbörsen och var flera dagar ner… Läs Mer »

Aktierna som fallit mest i Coronakrisen

Coronaviruset har överraskad världens börser och Stockholmsbörsen OMXS30 är -28% sedan den 20 februari. I den här artikeln har vi tittat på vilka aktier som fallit mest på börsen. Large Cap Aktie – % Direktavk. P/E Pandox -54% -3,6% 6,2 Lundin Petroleum -49% 11,2% 6,2 Nyfosa -47% 0% 6,2 Kindred -45% 7,2% 9,9 Intrum -44% 7,2% -56 Bonava… Läs Mer »

Hur man får hög avkastning på börsen

Att spara pengar är en bra början. Men för att bli riktigt rik på börsen så krävs det en hög årlig avkastning under lång tid. Du behöver dela risk med marknaden länge. Om du inte har tjänat en massa pengar på företagande eller har skrapat hem miljonvinster på lotto så är en hög avkastning på börsen det enda… Läs Mer »

3 anledningar till att stockpickers inte slår index

Det har alltid varit tufft att bli en framgångsrik stockpicker på börsen. Självklart kan fondförvaltare slå index, men det är mycket svårt att göra det varje år under en tioårsperiod. Large cap-aktier har avkastat ca 7% årligen och faktum är att de flesta aktivt förvaltade fonderna har underpresterat mot den siffran. Pressen på fondförvaltarna ökar då de får… Läs Mer »