Carl Bennet: Allt om hans investeringar

Foto på Carl Bennet som är en svensk affärsman och investerare.

Carl Bennet är en svensk affärsman och investerare med mer än 30 års erfarenhet av att bygga och leda företag. Han är mest känd för att ha grundat det internationella teknikbolaget Addtech, som han startade 1984 och var VD fram till 2016. Under hans ledning växte Addtech till ett av Sveriges största teknikbolag med verksamhet i över 20 länder. Enligt Affärsvärlden var han 2021 god för 100 miljarder kronor.

Carl Bennet är en mycket framgångsrik investerare, han har investerat i flera bolag i Sverige och utomlands, inklusive bolag inom teknik, medicinteknik, fastigheter och media. Han är känd för sin förmåga att identifiera och investera i bolag med långsiktig potential. Han är också en mycket respekterad person inom affärsvärlden för sin integritet och förmåga att skapa långsiktiga relationer med sina partners och kollegor.

Vilka bolag har Carl Bennet i Sverige byggt upp?

Carl Bennet är en svensk affärsman och investerare som är mest känd för att ha byggt upp det internationella teknikbolaget Addtech. Han startade bolaget 1984 och var VD fram till 2016. Under hans ledning växte Addtech till ett av Sveriges största teknikbolag med verksamhet i över 20 länder.

Carl Bennet har även investerat i flera andra bolag i Sverige och utomlands, inklusive bolag inom teknik, medicinteknik, fastigheter och media. Några av hans nuvarande och tidigare investeringar inkluderar Acando, Aibel, Arjo, Elekta, Indutrade, Inwido, Loomis, och Ratos.

Vilka innehav och bolag äger Bennet?

I hans investeringsbolag Carl Bennet AB, så kallad ”Bennet-gruppen” äger han följande aktier:

Han har även aktieinnehav i följande:

Carl Bennet är känd för sin integritet

Vad är integritet i affärer? Integritet i affärer innebär att man agerar rättvis och ärliga i alla affärsrelaterade situationer. Det handlar om att hålla sina löften och att inte utnyttja andra för egen vinning. Det innebär också att man respekterar andras rättigheter och inte delar ut konfidentiell information utan tillstånd. Integritet i affärer är viktigt för att bygga och bibehålla ett gott rykte samt för att skapa förtroende med kunder, leverantörer och partners.

Utbildning

  • Civilekonom Göteborgs Universitet
  • Teknologie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet
  • Hedersdoktor vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet
  • Ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien

Vad är Lifco för företag?

Lifco är ett svenskt börsnoterat företag som är verksamt inom olika branscher, främst inom verktyg och metall, dentala produkter och systemlösningar. Företaget grundades redan 1932 och har idag en stark position inom sin bransch med verksamhet i över 30 länder. Lifco är en koncern som består av ett flertal dotterbolag som erbjuder produkter och tjänster inom olika områden. Bolaget är ledande inom sina respektive branscher och är känt för sin höga kvalitet och innovativa produkter. Lifco är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vad sysslar Getinge med?

Getinge är ett svenskt företag som är verksamt inom medicinteknik. Bolaget designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för vårdgivare inom olika områden såsom intensivvård, operationssalar, sterilcentraler, labb och life science.

Getinge är en global aktör och erbjuder sina produkter och tjänster till sjukhus, kliniker och forskningsinstitutioner över hela världen. Företaget har en bred produktportfölj som omfattar bland annat intensivvårdsutrustning, operativ utrustning, steriliseringsutrustning och labb- och life science-produkter. Getinge är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vilken verksamhet har Arjo?

Arjo är ett svenskt företag som är verksamt inom medicinteknik. Bolaget designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och tjänster för vård och omsorg av personer med funktionsnedsättningar eller åldersrelaterade behov.

Arjo har en bred produktportfölj som omfattar bland annat sängar, personliftar, bad- och duschlösningar, rullstolar, hygienprodukter och tjänster för vårdpersonal. Företaget är en global aktör och erbjuder sina produkter och tjänster till sjukhus, kliniker, vårdhem, och privata hushåll över hela världen. Arjo är noterat på Stockholmsbörsen.

Vad gör Elanders?

Elanders är ett svenskt företag som är verksamt inom tryckeribranschen. Bolaget erbjuder en mängd olika tjänster inom tryck, distribution och e-handel. Elanders ger sina kunder möjlighet att ta hand om hela processen från design till leverans, genom att erbjuda tjänster som digital tryck, offset tryck, e-handel, logistik och lagerhantering.

Bolaget erbjuder även konsulttjänster inom området Supply Chain Management och hjälper kunderna att optimera deras affärsprocesser och öka effektiviteten. Elanders är verksamma globalt och har kontor och anläggningar i flera länder. Du kan köpa aktier i Elanders här.