Privatekonomi

Här hittar du tips och råd som rör din privatekonomi. Hur sparar man bäst pengar? Hur blir man rik? Hur får man en passiv inkomst? Sådana frågor är något som vi ofta besvarar i våra inlägg där vi delar med oss av erfarenheter och bra strategier för att öka sparande och placera pengar på rätt sätt. Om du vill få en bättre avkastning på ditt sparande så kan du kolla i listan på bästa fonder här.

Inlägg om ämnet privatekonomi kan du bläddra bland nedan.

Hur köper man fonder?

Att köpa fonder är något som ofta diskuteras – kanske framförallt under den senaste tiden när det blivit allt mer populärt att försöka få pengarna att växa genom att investera i olika fonder eller aktier. I denna artikel ska vi gå närmare in på hur det går till när du handlar med fonder, vi kommer ge lite olika… Läs Mer »

Hur många fonder ska man ha?

Fonder är en populär sparform som passar personer med medellång eller lång placeringshorisont. Det kan dock vara lite klurigt att veta hur många fonder man ska spara i. Det finns över tusen olika fonder att välja bland och dessutom olika typer av fonder. För nybörjare kan det kännas svårt att veta hur man ska sätta ihop en fondportfölj.… Läs Mer »

Ekonomisk frihet – Att uppnå FIRE

Vill du slippa oroa dig för din privatekonomi och kunna gå i pension tidigt? Kanske vill du ägna dig åt din hobby på heltid eller ha mer tid över till familjen? Att bli ekonomiskt fri är en dröm för många. Här kan du läsa mer om vad det innebär och hur du går tillväga för att uppnå det.… Läs Mer »

Bästa sparformen till barn

Vilken är bästa sparformen till barn? Att spara för ett barns framtid handlar om ett långsiktigt sparande. Många väljer ett lågrisksparande, sparkonton eller fonder, men vill förstås samtidigt ha så hög värdeökning som möjligt. I den här artikeln ska vi titta närmare på de mest populära spar- och kontoformerna så att du kan avgöra vilken som är den… Läs Mer »