Privatekonomi

Här hittar du tips och råd som rör din privatekonomi. Hur sparar man bäst pengar? Hur blir man rik? Hur får man en passiv inkomst? Sådana frågor är något som vi ofta besvarar i våra inlägg där vi delar med oss av erfarenheter och bra strategier för att öka sparande och placera pengar på rätt sätt. Om du vill få en bättre avkastning på ditt sparande så kan du kolla i listan på bästa fonder här.

Inlägg om ämnet privatekonomi kan du bläddra bland nedan.

Nordnet Robosave – Recension och vårt omdöme

Nordnet Robosave är en så kallad robotrådgivning som Nordnet lanserade hösten 2017. Tjänsten gör det möjligt för sparare att få vägledning och hjälp att placera sina pengar i finansiella instrument som passar det egna intresset. Fondrobot som gör ditt sparande automatiskt Passar dig som är nybörjare och inte vill lägga tid på att leta fonder Fixar riskspridning och… Läs Mer »

Bästa nätmäklare 2020

Vilken nätmäklare som är bäst kan skilja sig lite i vad du har för behov. Avanza har haft nöjdaste kunder 10 år i rad, vilket visar att de kanske är bäst när det kommer till helhetserbjudandet. Banken har också växt och blivit Nordens största nätmäklare. Gratis courtage upp till 50 000 kr (500 affärer per år) Nöjdast kunder… Läs Mer »

Så får du koll med en hushållsbudget

Du vet säkert hur svårt det kan vara att hålla koll på ekonomin och att pengarna ibland verka skena som om de hade fötter. Med en hushållsbudget får du en bättre överblick på inkomster och utgifter samt sparande så att du slipper otrevliga hål i plånboken redan innan månaden är slut. Hur mår din ekonomi egentligen? Hur stora… Läs Mer »

Sparkonto utan insättningsgaranti tas bort 2021

Sparkonton utan insättningsgaranti ska förbjudas med start nästa år 2021. Det är ett nytt lagkrav som regeringen ska införa. Det betyder att sparkonton som haft en hög sparränta på 4-6% kommer att försvinna och kvar blir bara lågräntekonton med 1% ränta. Det gör att småsparare har färre alternativ att placera sina pengar. Exempel på sparkonton som kommer stängas… Läs Mer »

Folk paniksålde sina aktiefonder i Coronakrisen

Under mars sålde svenskarna aktiefonder för 80 miljarder kronor. Det är nytt rekord för uttag under en enskild månad. Inte ens under skräcken i finanskrisen 2008 såldes så mycket fonder under så kort tid. Svenskarna sålde sina aktiefonder i panik under börsnedgången som startade den 20 februari och bottnade den 16 mars. Hela 80 miljarder kronor i aktiefonder… Läs Mer »