Bank

Här får du tips på sparbanker och inlåningsföretag som erbjuder en bra sparränta på dina pengar. Ofta tipsar jag om mindre banker eftersom de ger en bättre ränta på placeringen. I inläggen nedan får du tips på sparkonton men också vad som är viktigt att tänka på innan du öppnar ett bankkonto. Till exempel om du ska välja insättningsgaranti eller ej samt hur inflation påverkar ditt sparande. För en komplett lista kan du kolla in de bästa sparräntorna för bankkonton.

Sparkonto utan insättningsgaranti tas bort 2021

Sparkonton utan insättningsgaranti ska förbjudas med start nästa år 2021. Det är ett nytt lagkrav som regeringen ska införa. Det betyder att sparkonton som haft en hög sparränta på 4-6% kommer att försvinna och kvar blir bara lågräntekonton med 1% ränta. Det gör att småsparare har färre alternativ att placera sina pengar. Exempel på sparkonton som kommer stängas… Läs Mer »

Vill du byta bank? Så här gör du med konton och lån

Att byta bank tar inte mer än några dagar när det gäller lönekonto, sparkonton och vanliga banktjänster som internetbank, autogiro, e-fakturor, betalkort och kreditkort. Alla banker har en gemensam rutin för byte av bank. När du vill byta bank så vänder du dig till den nya banken och ber dem flytta över dina tjänster och pengar. Att byta… Läs Mer »

Ferratum lanserar bankkonto med ny teknik

Det händer mycket inom fintech just nu, och storbankerna får ökad konkurrens inom sparkonton och krediter. Senast har Ferratum lanserat ett transaktionskonto där du kan flytta pengar mellan länder kostnadsfritt och i realtid. Oavsett valuta kan du skicka och ta emot pengar med ditt mobilnummer via sms. Ferratum erbjuder tre olika konton Bankkonto (transaktionskonto). Ränta 0%. Sparkonto. Ränta… Läs Mer »

Dessa sedlar och mynt blir ogiltiga i sommar

Den 30 juni i år blir flera mynt och sedlar ogiltiga. Se till att byta ut dina pengar i tid, då det är lätt att glömma annars. Svenska hushåll har totalt 2,4 miljarder kronor i sedlar och mynt som snart blir ogiltiga. Summan av dessa mynt motsvarar 11 000 ton eller 28 fullastade jumbojets. De två smidigaste alternativen för att… Läs Mer »

Insättningsgarantin gäller nu upp till 950 000 kronor

Från och med den 1 juli så kommer den statliga insättningsgarantin för sparkonton skydda upp till 950 000 kronor istället för tidigare 100 000 euro. Att garantin nu gäller i kronor istället för euro gör det lättare för svenska sparare att kalkylera sin risk. Insättningsgarantin gäller fortfarande per bank, så har du mer pengar än 950 000 kronor… Läs Mer »