Sveriges ekonomi

Sveriges ekonomi just nu med inlägg som kommenterar aktuella händelser och nyheter. Inläggen kan vara synpunkter och fakta om reporänta, bnp, inflation, statsskuld och arbetslöshet. Makrohändelser har en påverkan på investeringar. Tips på vad andra tidningar skriver kan också vara aktuellt. Håll tillgoda med kunskapen i inläggen nedan.

Melker Schörling är Sveriges bästa investerare

Om du investerar på Stockholmsbörsen så är det några personer som skapat enorma värden för aktieägare och samhället. En av dem är företagsbyggaren Melker Schörling som förvandlat sitt startkapital på 24 miljoner till 70 miljarder kronor. Om Melker Schörling Melker Schörling växte upp på en bondgård mittemellan Örebro och Eskilstuna. Det VD-jobb han är mest känd för är… Läs Mer »

Dessa sedlar och mynt blir ogiltiga i sommar

Den 30 juni i år blir flera mynt och sedlar ogiltiga. Se till att byta ut dina pengar i tid, då det är lätt att glömma annars. Svenska hushåll har totalt 2,4 miljarder kronor i sedlar och mynt som snart blir ogiltiga. Summan av dessa mynt motsvarar 11 000 ton eller 28 fullastade jumbojets. De två smidigaste alternativen för att… Läs Mer »

Hushållens skulder och höga värderingar överallt

Många tillgångsklasser som bostäder, aktier och obligationer är på rekordvärderingar. Detta samtidigt som skulderna aldrig har varit så här höga. Även om du som investerare ska fokusera på att värdera enskilda bolag så skadar det inte att höja blicken ibland. Är du medveten om riskerna på marknaden så är du mentalt förberedd den dagen då alla kurvor går åt andra… Läs Mer »

Intervjuer med Fredrik Lundberg

Fredrik Lundberg är en investerare och företagare som jag beundrar, hans handlingar tyder på självbehärskning och ett otroligt tålamod. Två bra egenskaper om du ska lyckats med långsiktiga placeringar och ledarskap. Fredrik är idag VD i L E Lundbergföretagen, Styrelseordförande i Fastighets AB L E Lundberg, Hufvudstaden, Holmen, Industrivärden och Indutrade samt Vice ordförande i Handelsbanken och Styrelseledamot i Skanska. Med så många… Läs Mer »