Skagen fonder

Vad köpte värdeinvesterarna i september?

Skagen Vekst har fortsatt att öka sina innehav i SKF och Carlsberg. Målkurserna är 822 ddk för Carlsberg och 290 kr för SKF. Baserar värderingen på årets fria kassaflöde När jag räknar på hur de fått fram målkursen 290 kr för SKF så ser jag att de baserar värderingen på årets (2015) fria kassaflöde som ser ut att bli… Läs Mer »

Skagen ser 60% uppsida i SKF

Vilka aktier har Skagen Fonder köpt och sålt under juli månad? Vi tar oss en titt på de två intressantaste fonderna enligt mig: Skagen Global – Fonden har tagit en ny position i China Mobile (de passade på när börsen i Kina gick ner) och ökade i befintliga innehav som Hutchison och Carlsberg. De gick ur Storebrand helt… Läs Mer »

Fondförvaltarna tar det lungt

Det råder låg aktivitet på börsen under sommarmånaderna, det samma kan vi säga om fondförvaltarna som inte gjort några större förändringar i sina fonder för juni månad. Norska fondförvaltaren Skagen Vekst – Köpt på sig fler aktier i Golden Ocean Group Ltd och det ser även ut som om fonden har köpt lite aktier i Elekta som finns på Stockholmsbörsen. Vidare… Läs Mer »

Skagen minskar exponering mot oljeservice

Norska värdeinvesterarna Skagen har som vanligt köpt och sålt aktier i maj. Här kommer en snabb genomgång på hur man har agerat på börsen. Skagen Vekst har köpt mer aktier i nuvarande innehav som Credit Suisse, Kinnevik och Solar. Vidare har man sålt av hela sitt innehav i Toshiba och Nokian Tyres, och minskat sin position i Toto. Skagen… Läs Mer »