Fondförvaltarna tar det lungt

aktieköp i juni 2015

Det råder låg aktivitet på börsen under sommarmånaderna, det samma kan vi säga om fondförvaltarna som inte gjort några större förändringar i sina fonder för juni månad.

Norska fondförvaltaren

  • Skagen Vekst – Köpt på sig fler aktier i Golden Ocean Group Ltd och det ser även ut som om fonden har köpt lite aktier i Elekta som finns på Stockholmsbörsen. Vidare har man sålt av hela innehavet i japanska toalettillverkaren Toto och norska konsumentanken Bank Norwegian (Norwegian Finance Holding).
  • Skagen Global – Fonden köpte fler aktier i Hyundai Motor och Cheung Kong Hutchison, men inga nya aktiepositioner inledde man under juni. Sålde av lite aktier gjorde fonden däremot och då i  AIG, Citigroup och Comcast. Läs vår fondanalys av Skagen Global.

Tålamod är viktigt som förvaltare

Själv har jag inte gjort några transaktioner i min aktieportfölj. Det kan uppstå bra köptillfällen framöver då marknaden är rädd för Grekexit, Ryssland, börsbubbla i Kina och räntehöjningar i USA. Skulle styrräntorna börja gå upp så skulle många aktier se dyra ut på börsen. Det som dock talar emot räntehöjningar är att den underliggande ekonomin går dåligt. Men vi vet aldrig vad politikerna tar för beslut, vi måste vara beredda på allt. Oroligheter finns alltid, därför tittar jag bara på hur bolagen är värderade just nu. Aktier som börjar bli okej prissatta på börsen är Nordea, Nokian Tyres och Fortum som samtliga finns i min portfölj. Jag har däremot inte bråttom utan kan tålmodigt vänta på ännu bättre priser om de skulle uppstå.

Har du gjort några aktieköp eller försäljningar i juni månad?

Lästips: Spara i fonder eller aktier?

Lämna en kommentar