TeliaSonera

Telia Company hette tidigare TeliaSonera men man har valt att byta namn för att visa att verksamheterna i Eurasien är sålda. Telia vill numera fokusera sin verksamhet till Sverige och Norden. Telia är ett av Sveriges största börsnoterade företag tillsammans med Volvo och Ericsson. Största ägare är svenska staten och svenska småsparare som gillar aktieutdelningar. Telia är ett företag som inte har någon tillväxt, därför delar man ut det mesta av vinsten till aktieägarna.

Small-cap har julrally på börsen

Stockholmsbörsen steg 2,5% under november månad under hög volatilitet. Bankerna har sjunkit i kurs då det finns en oro för högre kapitalkrav som kommer slå mot utdelningspotential åren framöver. Negativ reporänta gör också att bankernas räntenetto får en “tråkig utveckling” enligt marknaden. Svenska verkstadsaktier som SSAB, SKF och ABB har gått sämre än börsen generellt på grund av kinaexponering… Läs Mer »

Q3-Rapporter för mina aktieinnehav

Då har nästan samtliga aktieinnehav i min portfölj rapporterat för kvartal tre. Jag utvärderar inte bolagen efter resultatet för ett enskilt kvartal utan tittar hellre ur ett årsperspektiv. Här kommer korta kommentarer för Q3. H&M måste börja satsa på sin e-handel H&M: Omsättningen fortsätter att växa. Resultatet var i linje med förra året. Indien och Sydafrika blir nya butiksmarknader i… Läs Mer »

Oljebolagen har börjat visa förluster

Under oktober gjordes två aktieköp i TeliaSonera och IBM. Rapporterna för Q3 har varit en besvikelse för marknaden men glädjerop från Draghi har gjort att börsen ändå har stigit med över +6% i oktober. Krasch i oljepriset Oljebolagen har börjat visa förluster på grund av stora nedskrivningar som bottnar i det lägre oljepriset. Statoil kommunicerade att man i… Läs Mer »

Analys av TeliaSonera

TeliaSonera är en mycket opopulär aktie bland investerare. Dels för att många brände sig vid börsnoteringen år 2000 på introduktionskursen 89 kr, dels för att aktiekursen har stått still i många år. Att staten är ägare har bidragit till att media ofta skriver negativa saker om oligopolställning, mutskandaler och nedskärningar. TeliaSonera är idag extra opopulär vilket fick mig att… Läs Mer »

En årsavkastning är förlorad

Då har snart hela augusti månad passerat och jag kan konstatera att marknaden på börsen har varit rädd, både hemma i Sverige och på andra marknader. Vilka aktier håller jag ett öga på? Först och främst, kul att ni gillade förra månadens börskommentar som blev det mest lästa inlägget. Jag uppskattar när ni kommer med idéer och berättar vad… Läs Mer »