Månadskommentar

Volatil börs inför amerikanskt val

OMXS30 är i princip oförändrat under oktober och precis som för september så var börsen volatil. Valet i USA skapar osäkerhet Fokus har förflyttats från Brexit till det amerikanska presidentvalet. Rädslan för att Donald Trump blir president har fått aktiepriserna att smyga sig nedåt. Hela läkemdelsbranschen har fått sig en törn av marknaden då många minns Hillary Clintons tidigare korståg… Läs Mer »

Storbolagen är ute i kylan

Under september ökade OMXS30-indexet med +1,5%. Många väntar sig nu ett börsras på -20-30% samtidigt som många Large cap bolag har rimliga värderingar. Inga aktieaffärer har gjorts Inga köp av aktier har gjorts under månaden. Däremot trillade en IBM-utdelning in. Ericsson har återhämtat sig en aning från botten på 57 kr. Det finns ett tekniskt stöd på den nivån,… Läs Mer »

Bankerna tar revansch

Under augusti gick storbolagsindex OMXS30 upp ca 2% och många har nu uppnått All Time High i sina aktieportföljer. Vilket såklart oroar mig. Den goda riskviljan är ett perfekt klimat för börsnoteringar, så förvänta dig att många nya aktier börjar handlas under hösten. Bankerna har tagit revansch Bankerna har tagit revansch under augusti med följande uppgångar: SEB +16%, Nordea… Läs Mer »

Ericsson har fått stryk på börsen

Under juli börsmånad har jag inte gjort några köp elller försäljningar, däremot trillade det in en utdelning från ABB. För månaden är OMXS30 upp ca +5%. Efter Brexit och det kraftiga börsfallet har Stockholmbörsen gjort en snabb återhämtning. Sedan dess har vi haft bolagsrapporter där det som vanligt har varit blandade reaktioner. Själv har jag inte agerat på… Läs Mer »

Största börsfallet sedan -87

Juni börsmånad har varit skakig med kraftiga uppgångar och nedgångar. Marknaden har varit nervös och bjöd på ett historiskt börsfall på -8,5% för OMXS30 måndagen den 27 juni. Det kraftiga fallet orsakades av att Storbritannien ska lämna EU och att vi hade stängt på midsommarafton. Sist vi hade en så dålig börsdag var Black Monday 1987 (-9,15%). Totalt gick OMXS30 ned… Läs Mer »