Bästa nätmäklare 2020

Av PlaceraPengar.nu | september 2, 2019
0 Kommentarer

Vilken nätmäklare som är bäst kan skilja sig lite i vad du har för behov. Avanza har haft nöjdaste kunder 9 år i rad, vilket visar att de kanske är bäst när det kommer till helhetserbjudandet. Banken har också växt och blivit Nordens största nätmäklare.

AvanzaBank
 • Gratis courtage upp till 50 000 kr (500 affärer per år)
 • Nöjdast kunder 9 år i rad
 • Bra kringtjänster
 • Bäst plattform enligt PlaceraPengar.nu
 • Gratis courtage upp till 80 000 kr (500 affärer per år)
 • Tillgång till sociala nätverket Shareville
 • Mindre bra gränssnitt enligt oss

Vi på PlaceraPengar.nu tycker att bästa nätmäklare 2020 är Avanza eftersom vi tycker de är bäst när det kommer till plattform, courtage, avgifter, valmöjligheter och kundsupport. Banken är billig både för dig som gör små affärer till de investerare som gör stora aktieaffärer.

När du jämför nätmäklare så är det några punkter du ska titta på:

 • Vilken nätmäklare har lägst courtage på den summa pengar du brukar handla för?
 • Vem har lägst avgifter på konton och andra tjänster?
 • Vilken nätmäklare har lägst courtage på aktiehandel utomlands och på småbolagslistor?
 • Går det att handla dina favoritfonder?
 • Mest användarvänligt gränssnitt på dator och mobil?
 • Bäst kundservice på mail och telefon?
 • Hur ser belåningsmöjligheter ut?
 • Vilka kringtjänster finns? Aktielån? Bolån? Privatlån? Hjälp med skattefrågor och deklaration?

Priser på courtage

Nedan hittar du priser och courtageklasser för de populäraste nätmäklarna.

Avanza

StartMiniSmallMediumFast pris
Rörligt courtage0%0,25%0,15%0,069%0%
Lägsta courtage0 SEK1 SEK39 SEK69 SEK99 SEK
Passar affärerUnder 50 000 krUnder 15 600 kr15 600 – 46 00046 000 – 143 000143 000+

Nordnet

MiniSmallMediumFast pris
Rörligt courtage0,25%0,15%0,069%0%
Lägsta courtage1 SEK39 SEK69 SEK99 SEK
Passar affärerUnder 15 600 kr15 600 – 46 00046 000 – 143 000143 000+

Handla aktier hos nätmäklare

Bästa nätmäklare

Vilken aktiemäklare du ska välja beror på hur mycket du ska investera vid varje transkation du gör på börsen. Om du ska handla för några hundralappar åt gången så är Avanzas minicourtage på 1 kr att föredra. Ska du hålla på med daytrading så kanske Nordnet har bäst erbjudande.

Om vi tittar på den breda kundgruppen så är Avanza populärast som har ett användarvänligt gränssnitt och plattform som gör det enkelt att handla aktier, fonder och andra värdepapper.

Exempel på verktyg och tjänster hos Avanza som kan komma till användning vid aktiehandel: Kurs- och nyhetsalarm, bevakningslistor, senaste nyheterna, anteckningar, stop-loss, appar. Sedan har du olika temalistor där du kan få inspiration till vilka aktier du ska köpa. Det kan handla om allt ifrån vilka aktier miljonärer äger till jämställda bolag på börsen.

I slutändan handlar det om att du måste testa olika nätmäklare för att se vilken sajt du gillar och vilken kundservice som är bäst.

När det är dags att köpa aktier

När du har valt nätmäklare och öppnat ett konto så är det dags att börja köpa aktier eller fonder. Vi har en bra guide på hur du kan köpa aktier.

Det du behöver göra först är att överföra pengar från din internetbank hos din storbank. Du lägger till en ny överföringsmottagare och skriver in ditt clearing- och kontonummer för ditt Avanza-konto. Det kan vara ett VP-konto, ISK, kapitalförsäkring eller sparkonto. Sen brukar pengarna landa på ditt Avanza-konto inom 1-2 bankdagar.

Aktiehandel beskattas sedan olika beroende på vilket konto du väljer för dina aktieaffärer. Väljer du ett aktie- och fondkonto (VP-konto) så betalar du en vinstskatt på 30%. Gör du vinster på ett ISK eller kapitalförsäkring så betalar du istället en schablonskatt varje år istället för vinstskatt.

Visste du att du kan köpa aktier i Avanza Bank?

Många som är kunder i Avanza Bank gillar företaget så mycket så de vill bli delägare i bolaget. Avanza är börsnoterat och du kan köpa aktier i bolaget här. Avanzas statistik visar att bolaget har över 10 000 aktieägare bara via Avanza-konton.

Bolaget är dock högt värderat och handlas till P/E 30 och EV/EBIT 26. Denna värdering ska ställas mot en omsättnings- och vinsttillväxt på 8% CAGR senaste 5 åren.

Kom ihåg att handel med aktier och fonder innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdepapper kan båda minska och öka i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka de pengar du investerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *