Daytrading

Daytrading är när du köper och säljer aktier under en dag på börsen. Det handlar om kortsiktig handel där daytradern stänger sina positioner innan börsen stänger för dagen. Daytraders använder sig i huvudsak av teknisk analys men även viss fundamental analys kan ligga bakom beslut.

Om du vill börja med daytrading så måste du vara beredd på att du kommer förlora mycket pengar i början, du måste också ta in kostnader för courtage i beräkningen. Nätmäklarna tjänar stora belopp på att dagshandlare genomför många transaktioner under en dag. Som trader hamnar du också utanför det sociala skyddsnätet i Sverige. Du behöver med andra ord ta med pension, föräldrapenning och andra kostnader när du beräknar hur mycket du måste tjäna per månad för att gå runt på tradingen. Precis som om du skulle göra om du var en egen företagare.

Nedan hittar du inlägg om daytrading:

Topplista: Sveriges 10 mest kända traders

Den här listan består av kända daytraders i Sverige som skriver om sin handel på Twitter och som du bör följa. Vilken trader är bäst undrar du? Det är svårt att ta reda på, därför har jag baserat rankingen i listan på hur omtalad varje trader är på nätet. I urvalet har jag tittat på antal följare på… Läs Mer »

Vad gör en daytrader?

Vad är en daytrader och vad gör han eller hon på dagarna? Hur ser livet ut när man är en dagshandlare i Sverige? Trenden är att allt fler vill bli daytraders och börja handla med aktier på börsen. I artikeln finner du också flera intressanta intervjuer med svenska traders så att du kan få en uppfattning om trading är något för dig.