Bank

Här får du tips på sparbanker och inlåningsföretag som erbjuder en bra sparränta på dina pengar. Ofta tipsar jag om mindre banker eftersom de ger en bättre ränta på placeringen. I inläggen nedan får du tips på sparkonton men också vad som är viktigt att tänka på innan du öppnar ett bankkonto. Till exempel om du ska välja insättningsgaranti eller ej samt hur inflation påverkar ditt sparande. För en komplett lista kan du kolla in de bästa sparräntorna för bankkonton.

Ferratum lanserar bankkonto med ny teknik

Det händer mycket inom fintech just nu, och storbankerna får ökad konkurrens inom sparkonton och krediter. Senast har Ferratum lanserat ett transaktionskonto där du kan flytta pengar mellan länder kostnadsfritt och i realtid. Oavsett valuta kan du skicka och ta emot pengar med ditt mobilnummer via sms. Ferratum erbjuder tre olika konton Bankkonto (transkationskonto). Ränta 0%. Sparkonto. Ränta… Läs Mer »

Dessa sedlar och mynt blir ogiltiga i sommar

Den 30 juni i år blir flera mynt och sedlar ogiltiga. Se till att byta ut dina pengar i tid, då det är lätt att glömma annars. Svenska hushåll har totalt 2,4 miljarder kronor i sedlar och mynt som snart blir ogiltiga. Summan av dessa mynt motsvarar 11 000 ton eller 28 fullastade jumbojets. De två smidigaste alternativen för att… Läs Mer »

Insättningsgarantin gäller nu upp till 950 000 kronor

Från och med den 1 juli så kommer den statliga insättningsgarantin för sparkonton skydda upp till 950 000 kronor istället för tidigare 100 000 euro. Att garantin nu gäller i kronor istället för euro gör det lättare för svenska sparare att kalkylera sin risk. Insättningsgarantin gäller fortfarande per bank, så har du mer pengar än 950 000 kronor… Läs Mer »

Nordeas utdelningsmaskin är väloljad

Kolla in vad Skagen fonder har köpt för aktier under april månad 2015. Skagen skriver även utförliga redogörelser om Danske Bank och Nordea’s utdelning och riktkurs framöver. Jag sammanfattar det bästa och ger mina egna synpunkter på deras tankar.

Högsta sparräntan för dina likvider

Det är vanligt att du som sparare har en buffert eller likvider som jag brukar säga för oförutsedda kostnader. Eller så har du likvider som kassa färdigt att använda om börsen skulle gå ner 20-30%. Oavsett anledning så vill du att den delen av dina besparingar ska ha den högsta sparräntan. Lågrisksparande för buffert Eftersom syftet är att… Läs Mer »