9 spartips för årets tuffaste månad januari

Av Placeraren | januari 7, 2015
0 Kommentarer

Spartips januari fattig
Under julen och nyår har många spenderat pengar på mat, julklappar, dricka och resor. Och såhär i januari kan det bli svårt att få pengarna att räcka till. Vi har tipsen som gör att du får pengar över.

1.) Under 2014 var kaffe en av de råvaror som gick upp mest i pris. Se till att dricka kaffe på jobbet istället för hemma. Alternativt kan du använda en termos hemma så räcker morgonkaffet till eftermiddagen också.

2.) Använd matlåda på jobbet. Det finns många bra maträtter som passar att frysa in. Ta upp en fryst matlåda kvällen innan så har den tinat till lunchen på jobbet.

3.) Försök att cykla eller gå till jobbet. Du får en bättre hälsa samtidigt som du sparar pengar.

4.) Skriv inköpslistor när du handlar mat. Gå heller inte hungrig och handla, då kan det bli flera spontanköp i form av godis och annat gott men dyrt.

5.) När du handlar mat så köp lågprisprodukter. Willys Eldorado är ett bra exempel på ett billigt märke ochh gå efter när du handlar.

6.) Sälj prylar och kläder som bara ligger hemma. Kanske har du en kavaj du har växt ur? Kanske har du gamla möbler som har ett värde för någon?

7.) Gå på toaletten när du är på jobbet eller i tvättstugan. Du kan spara många meter toapapper på detta.

8.) Sluta röka och dricka alkohol. Du förstår din hy och hälsa, så se till att sluta och spara många tusenlappar.

9.) Sätt in pengar på ett sparkonto med hög sparränta så får du mer över varje månad. Räntan kan betala dina telefonräkningar till exemepl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *