6 populäraste artiklarna om börsen 2016

Topp artiklar ekonomi 2016

Här kommer de mest populära artiklarna under 2016.

Temat under året har varit ett stort intresse för daytrading och börsnoteringar. Många har tjänat pengar på korta och snabba affärer i IPO:er och de som köpte aktier under Brexit och Trump-oron har blivit rikligt belönade.

Artiklar om aktier som blev populära

1. Topplista daytraders – Intresset för börsen var rekordstort igen och många väljer att leta upp duktiga traders som de kan ta rygg på. Andra väljer att följa deras Twitter-profiler för att lära sig om hur de tänker och handlar.

2. Aktier med hög utdelning – Hög direktavkastning är alltid populärt, speciellt i tider av oro och osäkerhet. Den defensiva spararen har letat efter aktier med hög utdelning under 2016.

3. Vad gör en daytrader? – I långa börsuppgångar som vi haft sedan 2009 är det vanligt att intresset för daytrading ökar. Många där ute undrar vad en trader gör och hur det är att leva som en dagshandlare.

4. Fingerprint Cards, gjorde grannen till miljonär – aktien som har tiotusentals småsparare som aktieägare har haft en svängig aktiekurs under hela året. Kursen har varit fallande sedan september 2016. Många har både tjänat och förlorat pengar på aktien och hypen kring bolaget är fortfarande stor.

5. Analys spelbolaget THQ Nordic – Spelbolagen har varit heta under året och THQ fick mycket uppmärksamhet i media då lönsamhet och siffror var utmärkta. Intresset för IPO:n var stort och aktien övertecknades kraftigt.

6. Analys Volati IPO – Många hade väntat länge på en börsnotering av stamaktien. Volati fick en riktigt bra start på börsen och kursen har fortsatt stiga sedan dess.

Vilken typ av inlägg skulle du vilja se fler av här på bloggen?

Lämna en kommentar