Att tjäna mycket pengar handlar inte om tur

Företagare och investerare är dagens krigare som blöder lite varje dag för att nå sina mål.

Genom att arbeta hårt så skapar du en kraftig energi som attraherar möjligheter och erbjudanden. På engelska brukar man kalla denna lag för The Law of Attraction. Varje dag tänker du cirka 65 000 tankar så se till att dessa är positiva och målinriktade. Andra människor kommer känna av din energi och beslutsamhet och erbjuda dig möjligheter eller samarbeten. Det är därför det är så viktigt att undvika negativa människor, de försöker nämligen dra ned dig och hålla kvar dig där.

10 000 timmar inom ett ämne

Om du har lagt ner 10 000 timmar på ett ämne så ökar din förmåga att se tur och var möjligheten finns. Om du är en av världens bästa investerare inom gamingsektorn så kommer du tjäna pengar på aktier inom den branschen oavsett hur branschen går som helhet. Att bli rik utan tur är möjligt, om du är villig att lägga ner hårt jobb och investera i kapital.

”Compounding” och skalbarhet

Det handlar om att kontinurligt skapa nya företag, idéer och investeringar så att du får en mängd olika intäksströmmar som sedan compoundar över tid. Din tur kommer att öka och chansen till större vinster kommer att öka. Ett boktips i ämnet är The Compound Effect som handlar om hur ränta på ränta effekten även fungerar på relationer och inlärning.

Om du har ett vanligt jobb så är din input väldigt nära din output. Vad det betyder är att du byter din tid mot pengar och det finns ingen skalbarhet i intäktsmodellen. Du är utbytbar eftersom någon annan kan lära sig ditt jobb. Medan om du äger en andel i ett företag så kan din output bli mycket högre än din input. Ett företag kan växa exceptionellt och din inkomst i slutändan har inget tak, uppsidan är obegränsad.

Men att starta företag är att blöda lite varje dag. Att ta lite smärta varje dag. Det går emot vår natur och hur vår hjärna är programmerad. Men i slutändan blir du en vinnare. Det kallas personlig utveckling och det måste göras i verkligheten. Visst du kan du läsa på innan för att att öka chanserna för att lyckas, men i slutändan måste du skaffa erfarenheten personligen.

Lämna en kommentar