Vardia

Vardia Försäkring är ett litet norskt försäkringsbolag som blev uppmärksammat i Sverige genom bloggaren Ägamintid. Bland småsparare i Sverige ansågs Vardia som ett värdecase som hade stor potential. Under början av 2015 skedde dessvärre en del negativa företagshändelser som orskade kursfall på börsen. Sedan dess har nyemission skett och nu senast klev Öresund investmentbolag in som en mindre delägare i Vardia Insurance.

Nedan hittar du inlägg där Vardia nämnts:

Värdebloggar har åkt på en fetingsmäll i Vardia

Börspodden 79 – “Värdebloggar har åkt på en fetingsmäll i Vardia”. Avsnitt 79 med Johan Isaksson och John Skogman handlar om minusränta och vilka effekter den får och om Vardia kraschen – “det här visar att värdebloggarna kanske inte är riktiga värdebloggare” säger John. Börspodden delar även med sig av tre köptips i det här avsnittet. Börspodden ska… Läs Mer »

Vardia faller och många småsparare råkar illa ut

Idag är det mycket uppståndelse kring det lilla norska försäkringsbolaget Vardia Insurance Group (VARDIA) som redovisar en ordentlig förlust, når inte kapitalkraven och planerar nyemission. Aktien faller -60% på beskeded och olyckligt nog förlorar idag flera tusentals småsparare pengar. Det var i torsdags som Vardia handelsstoppades i Oslo och man hänvisade till “ny information från revisor om redovisningsprinciper”.… Läs Mer »