Sälj Hexatronic så fort som möjligt

Börspodden – ”Sälj Hexatronic så fort som möjligt”. Börspodden med Johan Isaksson och John Skogman heter denna vecka Röd flagg och innehåller en hel del varningar kring börsen, aktier och värderingar.

Programmet blir bara bättre och bättre och du kan lära dig massor om att investera. Du hittar Börspodden som program under podcasts. Länk till detta avsnitt hittar du längst ner i blogginlägget.

börspodden
I avsnitt 57 – Röd flagg levererar Johan och John en stark säljrekommendation på aktien Hexatronic (HTRO).

Sammanfattning av avsnittet

Här kommer lite anteckningar på vad Johan och John pratade om i veckans avsnitt.

Nordea har kommit med en finansiell produkt som gör att du kan blanka aktier i OMX i ditt investeringssparkonto. Produkten heter Blanka och är ingen hävstång utan en rak produkt konstaterar Börspodden.

Januari månad har varit en fantastisk börsmånad. Alla ska in i aktier. Den här börsuppgången kan sluta nu i mars 2015 om vi ska jämföra med tidigare krascher. Johan säger ”var försiktiga därute”. Det är höga värderingar som sagt, så var noga med vad du köper och håll koll på P/E-talet.

Negativ ränta på sparkonto eller lönekonto kan tvinga folk in i aktier. Johan skulle ta ut pengarna från banken vid negativ ränta och köpa guld. Jag skrev ett inlägg om negativ ränta härom dagen.

Bankskatt är något politikerna har börjat prata om. Ränteavdraget ligger på ca 50 miljarder kronor i kostnad för staten, bör man inte ta bort den tycker John.

Oljepriset har rusat upp. Men Johan tycker det är ett bear-market rally.

”Strecket” är alla aktörer som vill handla anonymt. Det är framförallt utländska firmor som handlar under Strecket. Flödena som kommer från dessa firmor är så pass stora så det är intresssant att försöka se vad strecket gör säger Börspodden. Själv har jag undrat vad just Strecket var för något då alla skrev om det på Twitter. Bra att vi fick det förklarat!

SCA jaktresor gör att moralen för personalen sjunker. Blir svårt att göra besparingspaket för SCA när ledningen glassar i privatjet.

John förlorade 54 000 kr härom veckan på trading.

Nordnet kom med rapport. Intressant pris på 29 kr, P/E 17. Delar ut en krona, hyffsat direktavkastning säger Johan. Nordnet värderas mycket lägre än Avanza Bank.

ITAB shop Concept värderas som ett High-tech bolag. Övervärderat och galet säger John.

Sälj Hexatronic säger Börspodden

En av de starkaste säljrekommendationerna i Börspodden någonsin är: Hexatronic.
Johan och John ställer många bra frågor till Hexatronics VD. Efter att de har läst rapporten så konstaterar de följande:

  • Stor kundrisk i bolaget eftersom Ericsson står för nästan hälften av försäljningen.
  • Fritt kassaflöde -52 miljoner.
  • Aktien har stigit för mycket.
  • Stora luckor i räkenskaperna, svårt att tyda sifforna därför bör man sälja.

Lämna en kommentar