Podcast

Här hittar du bra podcasts som håller en god kvalitet och som många anser är de bästa podcasts om investeringar och privatekonomi, formaten är både radio- och video-podcasts.

Alla program är på svenska och ofta är de indelade i avsnitt på 20-40 minuter. En podcast om sparande och placeringar är perfekt att lyssna på när du är ute och joggar, är på väg till jobbet eller gör dina vardagssysslor. Lär dig investera genom att lyssna och titta.

Börspodden

Här får du lyssna på Johan och John som är två daytraders (handlar med aktier varje dag). Med lång erfarenhet från finansmarknaden så ger de sina synpunkter på aktier och händelser på börsen varje avsnitt. Podcasten är lärorik för dig som vill lära dig mer om aktiebörsen och få vettiga aktietips varje vecka. Längd per avsnitt: Ca 30 min. Mina anteckningar och sammanfattningar för varje avsnitt hittar du under etiketten börspodden.

Börspodden

Sparpodden

På Sparpodden får du lyssna till sparekonomerna Günther och Jan som representerar aktiemäklaren Nordnet. De har ett brett fokus på privatekonomi och tar upp viktiga frågor som hur man sparar pengar och investerar, pensioner, fonder, aktier osv. Du får också bra tips på hur du ska förhandla din bolåneränta med banken och liknande. Längd per avsnitt: Ca 40-50 min.

Sparpodden

Börsrådet

En video-podcast från Dagens Industri där ett börsråd samlas varannan vecka. Rådet består av analytiker och förvaltare diskuterar börsen och aktier samt ger tips på vilka aktier du ska köpa och vilka aktier du ska sälja. Längd per avsnitt: Ca 20-30 min.

Börsrådet

STOCKholmsbörsen

En podcast från Placera.nu och Avanza Bank där Love Strandberg och Tomas Linnala tar in gäster och pratar om börsen, aktier, konjunktur och andra intressanta ämnen som hör till. Längd per avsnitt: Ca 20-30 min.

Stockholmsborsen podcast

Analyspodden

Reportar från DI.se tar upp heta ämnen på finansmarknaden och följer upp med analyser och slutsatser. De rapporterar även om de trender och stora händelser som du inte får missa varje vecka. Längd per avsnitt: Ca 20-30 min.

Analyspodden

Osynliga handen

Ännu en podcast från Dagens Industri men här kallas programmet Osynliga handen där man bevakar de dolda marknadskrafter som styr våra liv i samhället. Podcasten tar reda på frågor och fakta och går till botten på ämnet. Publiceras en gång i månaden. Längd per avsnitt: Ca 20-30 min.

Osynliga handen

Om du gillar text-format för inlärning så kan vi rekommendera våra boktips inom aktier här.

2 svar på ”Podcast”

    • Hej Nicolas,
      Sidan innehåller endast förslag på tillgängliga poddar inom sparande och finans. Klicka dig vidare till varje podds hemsida för att ge förslag om innehåll.

Kommentarer är stängda.