Tjäna pengar på aktier framgångsrikt

Av PlaceraPengar.nu | augusti 15, 2019
0 Kommentarer
Tjäna pengar på aktier

Att tjäna pengar på aktier är det många som gör framgångsrikt. Och det finns hundratals olika sätt att lyckas. Men enligt boken ”Hur jag tjänade 20 miljoner kronor i aktiemarknaden” så handlar det om några grundläggande tips. Här skriver vi om några av dessa tips.

Hur tjänar man pengar på aktier?

Gift dig inte med aktier. Du måste kunna sälja en aktie när du inte längre tror på bolaget. Blanda heller inte in känslor i din aktiehandel, en aktie bryr sig inte om att du äger den. Om du är osäker på ledningen eller framtidsutsikterna för ett bolag så ska du sälja. Du kan alltid köpa tillbaka aktien senare.

Köp en aktie i en positiv trend och som har stigande volym. Om en aktie har en stigande trend så betyder det att bolagets fundamentala egenskaper har blivit bättre. Det kan vara att marknaden förväntar sig högre vinster i framtiden eller att det finns en höga odds för ett uppköp i närtid.

Tips: Köp aktier via nätmäklare för billigare courtage

Sälj aktier som inte levererar. Om ett bolag missar sina förväntningar flera kvartal i rad så är det dags att sälja innan dina förluster blir för stora. Om du däremot har vinnaraktier som levererar så ska du hålla i dem sålänge ledningen levererar. Att ta hem vinsten i ett bolag som går bra är ingen bra idé.

Använd en loggbok för dina aktieköp och försäljningar. Skriv ner anledningar till ditt köp/sälj och lärdomar från affären. På det sättet kommer du ihåg anledningen till varför du äger aktien.

Börsen kan vara skoningslös

Var försiktig med ditt ego. Håll inte kvar aktier bara för att du inte vill ha fel. Det är bättre att acceptera att du hade fel om ett bolags utveckling och sedan sälja. Försök att lära dig från ditt misstag. Som investerare kan du inte ha rätt alla gånger.

Gå din egen väg på börsen. När alla på sociala medier skriker ”SÄLJ!!!” och tidingarna har nattsvarta rubriker om börsen är det viktigt att du tar dina egna beslut. Oftast är de bästa köplägena när börsen går ner på allmän rädsla.

Om du tycker den här artikeln var intressant så rekommenderar vi boken How I Made $2 Million in the Stock Market som handlar om det vi har skrivit här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *