Spartips

Spartips för hur du ska placera dina pengar hittar du på den här hemsidan. Först måste du fundera på vilken sparform du föredrar. Tryggaste alternativet är sparkonton där du kan få mellan 0,5-10% sparränta beroende på om du väljer statlig insättningsgaranti eller inte.

Tips på att spara pengar är att lägga undan 10-20% av din lön varje månad på ett sparkonto eller kort räntefond. Under tiden så avsätter du en timme varje helg på att läsa på om olika aktier på börsen. Läs gärna årsredovisningar för att förstå vad bolaget gör och hur lönsamt bolaget är. Börja sedan placera dina pengar i aktier över tid så kommer det gå jättebra. Är du osäker på aktier så kan du köpa aktier i investmentbolag som är lite som fonder men delar ut 4-5% per år till dig som aktieägare. Investmentbolag är mycket billigare än fonder att äga.

Insättningsgarantin gäller nu upp till 950 000 kronor

Från och med den 1 juli så kommer den statliga insättningsgarantin för sparkonton skydda upp till 950 000 kronor istället för tidigare 100 000 euro. Att garantin nu gäller i kronor istället för euro gör det lättare för svenska sparare att kalkylera sin risk. Insättningsgarantin gäller fortfarande per bank, så har du mer pengar än 950 000 kronor… Läs Mer »

12 vanliga misstag när det kommer till pengar

Här får du tips om vanliga misstag när det kommer till pengar. En ordnad privatekonomi är en förutsättning för att du ska lyckas med att placera pengar i investeringar och tillgångar som genererar en avkastning. Hur mycket pengar går till konsumtion och hur mycket går in i tillgångar som istället kan öka din förmögenhet? Att spara pengar är som… Läs Mer »

9 spartips för årets tuffaste månad januari

Under julen och nyår har många spenderat pengar på mat, julklappar, alkohol och resor. Och såhär i januari kan det bli svårt att få pengarna att räcka till. Vi har tipsen som gör att du får pengar över. Så sparar du pengar i januari 1.) Under året var kaffe en av de råvaror som gick upp mest i… Läs Mer »

12 spartips för att få mer över till sparkontot

Visste du att om din familj har inkomster före skatt som är lägre än 354 000 (knappt 30 000 kr/mån) så kan du få bostadsbidrag? Visste du att man kan lägga om ett topplån till ett bottenlån om värdet på din bostad har stigit? Jag har tagit fram 12 enkla spartips som jag hoppas du kan få nytta av i din vardag.