9 spartips för årets tuffaste månad januari

Spartips januari fattig
Under julen och nyår har många spenderat pengar på mat, julklappar, alkohol och resor. Och såhär i januari kan det bli svårt att få pengarna att räcka till. Vi har tipsen som gör att du får pengar över.

Så sparar du pengar i januari

1.) Under året var kaffe en av de råvaror som gick upp mest i pris. Se till att dricka kaffe på jobbet istället för hemma. Alternativt kan du använda en termos hemma så räcker morgonkaffet till eftermiddagen också.

2.) Använd matlåda på jobbet. Det finns många bra maträtter som passar att frysa in. Ta upp en fryst matlåda kvällen innan så har den tinat till lunchen på jobbet.

3.) Försök att cykla eller gå till jobbet. Du får en bättre hälsa samtidigt som du sparar pengar.

4.) Skriv inköpslistor när du handlar mat. Gå heller inte hungrig och handla, då kan det bli flera spontanköp i form av godis och annat gott… men dyrt blir det!

5.) När du handlar mat så köp lågprisprodukter. Willys ”Eldorado” är ett bra exempel på ett billigt matmärke att gå efter när du handlar.

6.) Sälj prylar och kläder som bara ligger hemma och binder kapital. Kanske har du en kavaj du har växt ur? Den kan du säkert sälja för 100-200 kr på Blocke eller Facebookt? Kanske har du gamla möbler som har ett värde för någon?

7.) Gå på toaletten när du är på jobbet eller i tvättstugan. Du kan spara många meter toapapper på detta.

8.) Sluta röka och dricka alkohol. Effenkten blir bara att förstör din hy och hälsa, så se till att sluta röka och spara många tusenlappar om året.

9.) Sätt in pengar på ett sparkonto med hög sparränta så får du mer över varje månad. För varje månad ökar ditt kapital och sparräntan blir större och större. Räntan kan sedan betala dina telefonräkningar till exempel.

Vill du ha fler spartips?

Börja spara idagÅrsränta
4spar 5,5 - 8,1%
Ej insättningsgaranti
Öppna sparkonto

Lämna en kommentar