Vanor som gör dig till miljonär

Vanor som gör dig framgångsrik

Det du måste fråga dig är om dina dagliga vanor tar dig dit du vill i livet? Mycket handlar om tankesätt som blir bra vanor efter en tid. Den här artikeln är inspirerad av boken Millionaire Success Habits som handlar om vilka vanor som särskiljer miljonärer från övriga.

”People will overestimate what they can do in a year, but underestimate what they can do in five” – Tony Robbins

Ditt ”Varför” driver dig till att bli miljonär

Förstå ditt ”Varför?”. Vad är det som driver dig? Varför gör du det du gör? Många miljonärer har haft en känsla av revansch på livet som drivit dem. Eller en rädsla för fattigdom då man växt upp under svåra förhållanden. Försök förstå vad som driver dig, vad är ditt ”varför”?

Ett boktips för att hitta din mening är Fråga först varför: hitta din mening och inspirera till handling av Simon Sinek som är en internationell bästsäljare och nu finns på svenska.

Postiva tankar skiljer dig från andra

Gör dig av med dina negativa tankar och nyheter. Försök vända energidödande tankar till energiskapande tankar. Istället för att tänka att du inte är bra på något, tänk istället att livet är fullt av möjligheter. Du har bara inte tittat efter så noga eller försökt. Fokusera på det du är naturligt bra på och bli ännu bättre i dessa områden så kommer pengarna till dig.

Tänk som en investerare

Titta på saker ur ett avkastningsperspektiv och alternativa kostnader. Om du tjänar 1000 kr på 4 timmar är det då inte bättre att anlita en hantverkare för att renovera dörrhantaget för 500 kr på 1 tim? Speciellt med tanke på att det hade tagit dig 4 tim att göra samma jobb som troligtivs inte blir lika bra? En investerare fokuserar på områden där han eller hon är mycket kunnig och effektiv. Andra områden låter investeraren vara. Till dessa områden ska du anlita någon annan som är expert på området.

Lägg inte tid på oproduktiva saker

Undvik saker som inte är av långsiktig karaktär. Du behöver inte vara tillgänglig hela tiden och spara på din hjärna genom att inte vara uppkopplad till sociala medier hela tiden. Här kommer en lista på saker du ska undvika eller dra ned på då de är tillfälliga och oproduktiva: Nyheter, sociala medier, underhållning. politik, telefonsamtal och e-post. Istället bör du lägga tid på saker som är tidslösa som: mentala modeller, vetenskap, matematik, läsa aktieböcker, konst, bygga företag, aktier, familj, vänner och sporter du kan hålla på med tills du blir gammal osv.

Boktips om kraften i vanor

Lämna en kommentar