Kontosparande

Bankkonto är den sparform som ofta benäms som transaktionskonto, det vill säga det konto som du har kopplat ditt VISA eller Mastercard till. Bankkonton brukar normalt sett inte ha någon sparränta, men ofta söker vi ändå på “bankkonton” när vi letar efter en sparform med hög sparränta.

Bankkonton skyddas av bankgaranti som innebär att beloppet du sätter in får du tillbaka vid en konkurs. Ett spartips är dock att inte ha för mycket pengar stående på ett bankkonto då räntan är obefintlig och kapitalet blir mindre varje år på grund av inflation.

Högsta sparräntan 2019

Vilket sparkonto ger högsta sparräntan 2019? Efter lite efterforskningar har vi svaret. Högst ränta hittar du här, vilket är ett sparkonto med smått otroliga 5,5 % årligen (rörlig) från finansbolaget 4spar. Du kan även binda pengarna 3 år och då får du hela 10% sparränta om året i tre år, dvs 30% avkastning på dina pengar. Riktigt bra… Läs Mer »

Bra ränta från fastighetskungen

Jag vill tipsa om ett bra sparkonto där Akelius Spar AB i dagsläget erbjuder 5,5% sparränta. För dina pengar använder Akelius sin fortsatta expansion i fastigheter och andra instrument och som tack för det får du en hög sparränta. I över 35 års tid har de erbjudit sparräntor på bra nivåer och eftersom Akelius är en av sveriges största privata hyresvärdar med 34 000 lägenheter så får vi anta att våra pengar är relativt trygga.