Kreditkort med cashback

Cashback på kreditkort

Ett smart sätt att förbättra din privatekonomi är att använda kreditkort med cashback och bonus. På det sättet får du pengar tillbaka som gör att du sparar pengar. I den här guiden går vi igenom hur cashback fungerar och vilka kreditkort som har bäst cashback i Sverige.

Att använda ett cashback kreditkort är bättre än att använda ett vanligt bankkort eftersom du ofta får 1-2% tillbaka på dina köp. Du sparar alltså pengar varje gång du handlar. Det negativa med kreditkort är att det räknas som en skuld i din personliga kreditvärdering. Så använd inte flera olika kreditkort i onödan. Läs om varför du ska använda kreditkort här.

Vad är cashback på kreditkort?

Cashback betyder ”pengar tillbaka” och är en belöning du får när du handlar med kreditkortet. Företaget bakom kreditkortet ger tillbaka en viss procent på alla dina inköp. Pengarna du får tillbaka kan du använda till att betala av på fakturan från kortföretaget eller få utbetalt till ditt bankkonto. Anledningen till att kortutgivare ger cashback är för att skapa ett attraktivt kreditkort som många vill använda.

Kreditkort med bäst cashback

1. Komplett Mastercard med 1-4% cashback

Komplett kreditkort
 • 4% cashback på köp hos Komplett.se
 • 2% cahsback på alla internetköp
 • 1% bonus på alla andra kortköp
 • Cashback kan användas för att betala av månadsfakturan från kortutgivaren
Årsavgift:0 kr
Effektiv ränta:23,63 %
Räntefri period:50 dagar
Högsta kredit:100 000 kr
Cashback1-4 %

Det kreditkort med bäst cashback 2021 är Komplett Mastercard. Du får hela 4% cashback när du handlar på Komplett.se som kan användas till nya inköp. Cashback-poängen som du tjänar in kan även omvandlas till pengar som du kan betala månadsfakturan med så du behöver inte köpa nått på Komplett.se om du inte vill. Cashback-poängen kan däremot inte betalas ut till ditt bankkonto.

Cashback på 2% på alla köp som sker över internet är också förmånligt då de flesta handlar på nätet idag. Men skulle du ändå handla i fysiska affärer eller köpa bensin/mat så får du fortfarande 1% cashback vilket är på samma nivå som andra bra cashback kort. Läs mer om Komplett kreditkort här.

2. American Express Blue Cashback

American Express Blue Cashback
 • 1,25% cashback på alla köp
 • Extrakort ingår för mer cashback
 • 420 kr cashback om du värvar en vän
 • Cashback betalas ut i pengar till ditt bankkonto en gång per år
Årsavgift:420 kr
Effektiv ränta:18,79 %
Räntefri period:55 dagar
Högsta kredit:Obegränsad
Cashback1,25 %

Med American Express Blue Cashback får du 1,25% cashback på alla köp du gör, oavsett om det är på nätet eller i fysisk butik. En gång om året betalas cashbacken ut till dig i pengar till ditt bankkonto. Årsavgiften är 420 kr och den effektiva räntan är 18,79% med en räntefri period på 55 dagar.

3. Everydaycard

Everyday kreditkort
 • 1% cashback på mat och bensin
 • 1% cashback på köp över 20.000 kr
 • 0,5% cashback på köp 0 – 19.999 kr
 • Cashback betalas ut i pengar till ditt bankkonto två gånger per år
Årsavgift:195 kr
Effektiv ränta:12,99 %
Räntefri period:55 dagar
Högsta kredit:100 000 kr
Cashback0,5-1 %

Med Everydaycard har du 1% cashback på mat och bensin. Sedan har du 0,5% cashback på köp under 20 000 kronor. Cashback-bonusen du tjänar ihop betalas ut i pengar 2 gånger/år till ditt bankkonto. Med Everydaycard har du upp till 100 000 i kredit och 55 dagar i räntefri period. Företaget bakom Everydaycard är Nordea.

Så mycket pengar kan du få tillbaka

Om en familj konsumerar för 300 000 kronor på ett år så kan du med kreditkort och casback få tillbaka detta:

CashbackPengar tillbaka
Cashback på 1,00%3 000 kr
Cashback på 2,00%6 000 kr
Cashback på 4,00%12 000 kr

Med andra ord så lönar sig kreditkort ju mer du konsumerar. Men du förlorar inget på att ha ett kreditkort även om du inte spenderar så mycket pengar. Sålänge du betalar din faktura inom den räntefria perioden så betalar du ingen ränta på din kredit. Så du behlver med andra ord inte betala någon ränta och på köpet får du en praktisk lista med alla dina månadsköp så att du får en bättre koll på din privatekonomi. Sen brukar det ingå köpskydd och försäkringar när du betalar med ditt kreditkort. Så det finns egentligen bara uppsida med kort sålänge du betalar din faktura inom den räntefria perioden.

Cashback kan fungera på två olika sätt

Cashback-kort fungerar på lite olika sätt. En del kortutgivare ger möjligheten att du kan använda cashback-poängen till att betala av dina fakturor från kreditkortet. Andra kortutgivare betalar ut din cashback kontant till ditt bankkonto. Vad som gäller kan du läsa på varje kortutgivares hemsida.

Bästa cashback kortet i Sverige 2021

Att vi utnämnt Kompletts kreditkort till bästa cashback kortet har att göra med den stora bonusen på 1-4%. Även om du ”bara” får 4% på Komplett.se så räcker det ändå långt då Komplett har allt inom hemelektronik, datorutrustning, gaming, datorer, TV, hemmabio, kameror, mobiler, klockor, vitvaror och mycket annat för hemmet. Så det mesta du kan komma på att shoppa finns på Komplett. Cashback-poängen (100 poäng = 100 kr) kan också användas till att betala av månadsfakturan från kortutgivaren, så indirekt är det ändå pengar. Skillnaden är att du inte får pengarna utbetalda till ditt bankkonto så som Everydaycard gör.

Om du är intresserad av att hitta fler kreditkort som har bra förmåner och krediter så kan du kolla in vår lista över bästa kreditkortet 2021 här.