Addnode är för billigt under 50 kr

Börspodden 76 – ”Addnode är för billigt under 50 kr”. Avsnitt 76 heter denna vecka Kronrea och innehåller kommentarer på bolagsrapporter och börsen. Börspodden köprekommenderar Addnode och Johan tycker Lindab kan vara intressant på lång sikt. ”Axfood är vansinnigt dyrt” tycker John och Statoil kan sänka utdelning om oljepriset ligger kvar på dagens nivåer. Lyssna på veckans avsnitt av Börspodden nedan:

Sammanfattning av veckans Börspodden

Johan säger att vi är i ett bubbelstadie på börsen. Pengar flödar in.

En lösning i Grekland skulle kunna elda på börsen mer.

Johan börjar bli matt i sin negativitet mot börsen.

Köphetsen från Strecket har lugnat ner sig lite.

Johan tycker att det kan vara riskfyllt att fokusera portföljen för mycket eftersom det kan hända oförutsedda saker som man inte kan styra över. Trots att man har läst på och kan allt om ett bolag så kan man få sig en smäll. Johan har själv varit inne på stark fokusering men har insett att det är ett farligt sätt att vara exponerad mot aktiemarknaden.

Kul med bud för de som har Axis i portföljen. Fantastiskt bud säger Johan. Kan komma fler bud från USA då dollarn är stark mot kronan nu. Johan tycker det är sinnesjukt att tacka nej till budet från Canon.

John säger att en av ägarna (Gren) i Axis har ett bolag som heter Grenspecialisten som är inne och härjar i småbolag. Nu får han loss en hög med pengar och kan satsa mer på småbolag. Frisk fläkt på marknaden.

Finska staten sålde ut aktier i Telia. Johan gjorde en snabb vinst där.

Jan Johansson avgick frivilligt. John tycker att Jan borde böta och be om förlåt till personalen.

John säger att Norge och Sverige måste ha de svagaste valutorna i universum med tanke på vilka stabila länder vi är.

Cevian har köpt in sig som största ägare i Volvo. John tycker det är gnälligt med tjatet om att dela upp Volvo för att det är ett stort företag. John tycker man borde kunna ratta Volvo utan att behöva dela upp verksamheten, han jämför med de mycket större amerikanska verksamheterna där det går utmärkt.

Nordnet rekommendationen förra veckan blev riktigt bra. Hoppas ni köpte säger John. John tycker att Nordnets hemsida inte håller 2015.

Kommentarer på börsrapporter

Statoil gör en luring och går ut med oförändrad utdelning. Johan tycker de köper sig lite tid för att se om oljan går upp. Ligger oljan kvar på nuvarande pris så kan det bli en utdelningssänkning. Johan tycker det kan vara läge att ta hem lite vinst i Statoil.

Inwido lämnade en bra rapport. Börspodden är nöjd med att de köprekommenderade tidigare.

John köper hellre Hexagon framför Axfood eller Itab.

Lindab svag rapport. Ryssland spökar. Dock låg värdering på aktien. Är man långsiktig kan det vara intressant säger Johan.

eWork smällde till med en fet utdelning. Har råd att dela ut mer än de tjänar säger John.

Addnode Group B (ANOD B) är för billigt under 50 kr säger John och Johan. Köprekommendation, bara att köpa säger börspodden.

Betsson levererade en liten besvikelse tycker Johan. Inte så lågt värderat längre. Marknaden verkar ha glömt bort riskerna i spelbranschen. Många spelbolag på börsen har gjort sitt på kort sikt.

Vi har tidigare sett att spel på nätet har börjat kombineras med datorspel, mobilspel och mer spekulativ handel inom finansbranschen såsom binära optioner.

ICA och Axfood har vansinnig värdering tycker John. Axfood kan lätt tappa 100 kr utan att det skulle göra någonting. Om Johan och John skulle vara tvungen välja så skulle de välja ICA som har starkare varumärke och gett sig in i lite bankverksamhet som är spännande.

Nokian Tyres har kommit med fin rapport. I rapporten sa man att det startat svagt i Q1 och att man har lite problem med Ryssland. Ledningen guidar för nedång i försäljning och Johan tycker att ledningen är lite för optimistik. Johan säger att han avvaktar med aktien på kort sikt, lite för dyrt just nu.

Tycker ni att det är en bra idé att sammanfatta Börspodden på det här sättet? Ge er åsikt i kommentarsfältet. Gillar ni sammanfattningarna så kan jag fortsätta med det här upplägget.

4 svar på ”Addnode är för billigt under 50 kr”

Kommentarer är stängda.