Känns som om det är all-in i Europa

”Känns som om det är all-in i Europa”. Johan känner att det är all-in i Europa, alla kapitalflöden kommer hit. Då gäller det att Europa levererar. Johan hittar inga fina kvalitetsbolag till bra pris utan det är för dyrt. Johan tycker det är köppanik. Om du vill läsa mer om kapitalflöden till Europa så skrev jag ett inlägg om att många investerare kommer vända blicken mot Europa tidigare i år.

Finanssektorn är het

Fastighetssektorn har gått för mycket tycker Johan. De som investerat i fastigheter har tjänat mycket pengar på den låga räntan.

Banksektorn når all-time-high varje dag. Direktavkastningen är fortfarande hög och värderingen är också hyffsat låg mot annat. Däremot borde man vara försiktig eftersom risken är högre i banker. De borde inte värderas särskilt mycket högre än så här säger Johan.

ISK, nollskatt några år ser det ut som. Lite speciellt att Sverige har noll i skatt på fastigheter och sparande. Kapitalisternas dröm har Sverige blivit.

Svenskarnas ekonmiska oro är större än någonsin, man oroar sig för pensionen, ekonomin och att förlora sina jobb.

1987 kraschade börsen 20% på en dag, från ingenstans kan det komma mega krascher.

Dollarn går bara upp och upp.

Ratos fick en monsterorder, 8 miljarder nok för att bygga en drilling-plattform för Statoil. Viktigt att Aibel fick ordern. Marginalen kan bli dålig, så förvänta dig inte för mycket.

Köp- och sältips hittar du under ljudströmmen ovan (håll muspekaren på de gröna kvadraterna).

Lämna en kommentar