SJR är väldigt övervärderad

Börspodden 77 – ”SJR är väldigt övervärderad”. Avsnitt 77 innehåller till största delen en intervju med Lauri Rosendahl från NASDAQ OMX om Strecket. Johan väntar på billigare börs och både Johan och John tycker att Stefan Ingves argument till att sänka räntan till negativ är helt fel. John har även en önskning om att Ola Rollén bjuder in småsparare till att investera med han i nya sidoprojektet.

Räntebeviset Lindorff från Nordea ger en ränta på ca 4%, min favorit bland räntebevisen säger John. Handlas kring 100, vilket är lågt mot de andra räntebevisen.

Börsen är dyr – Johan tycker vi är inne i en bubbelfas på börsen, det är svårt att navigera. Johan ligger och väntar och hoppas på en billigare börs.

Räntesänkning till negativ ränta, ”är Stefan Ingves slut i huvudet” undrar John? Både John och Johan tycker Stefan Ingves gör allting ännu värre, de köper inte argumenten till beslutet.

Negativ ränta är inte bra för bankerna. Nedjusteringar i banksektorn har kommit.

Köp inte bolag bara för att dollarn är stark

Dollarn har rallat sen Ingves besked, många svenska bolag gynnas av detta. John tycker inte man ska köpa ett bolag bara för att dollarn är stark. John stör sig på CellaVision (CEVI) och Biotage (BIOT) där han tycker att marknaden har tagit ut för mycket på en högre dollar. John köper inte dessa bolag på att endast dollarn är stark.

Preffarna har gått som ett skott på räntesänkningen. ALM preffen (ALM pref) har inte hängt med, handlas kring 100-115, där har du en saftig direktavkastning säger John. Finns fortfarande uppsida i preffar.

Ola Rollén dumpar 1 miljon aktier för ca 300 miljoner kronor. John säger att det är imponerande att han ska starta eget. John önskar också att småspararna kan få hänga med på resan.

Proact (PACT), ett kvalitetsbolag som kämpar på. Men John tror inte på någon kursrusning och han väljer själv att kliva av.

CTT Systems (CCT) – mycket av potentialen är tagen på kort sikt säger Johan.

Beijer Alma tjänar bra med pengar men den är inte köpvärd säger John.

PartnerTech kom med rapport igår och Johan tyckte inte det var någon rolig läsning. Undvik den aktien tycker Johan.

Cloetta kom med en rapport som inte föll marknaden i smaken säger John. Finns ingen trigger i närtid. Kan komma ner i kurs. Vänta tills den faller en bit och kliv sedan in igen.

SJR är väldigt övervärderad tycker John. Det här är ett 80-90 kr bolag. Rapporten var inte jättebra. John vill inte vara med på tåget.

Intervju med Lauri Rosendahl om strecket

Lauri Rosendahl, Senior Vice President of Nordic Equities and Equity Derivatives within NASDAQ OMX Transaction Services Nordic.

Många i Finland blev rika på Nokia-aktien under dess storhetstid.

Lauris privata portfölj består av nordiska ETF:er och en del high-yield bond fondandelar och en del amerikanska ETF:er.

Strecket – En del aktörer kände sig inte bekväma med den transparenten som NASDAQ OMX hade. Så dessa anonyma aktörer handlar under Strecket istället. Strecket är alltså en konsekvens av att Nasdaq OMX hade den största transparens av alla börser. Bakom Strecket idag ligger icke-nordiska medlemmar som jobbar på distans.

Eftersom intevjun är lång så rekommenderar jag att du går in och lyssnar på intervjun från 19.50 i avsnittet.

Kom ihåg att jag missar en hel del aktier och uttalanden från Johan och John. Urval sker också efter vad jag själv tycker är intressant. För att inte missa något så rekommenderar jag att du lyssnar på podcasten. Dessa inlägg med anteckningar är endast stöd till när du lyssnar, så att du själv kan komplettera med mina anteckningar.

Lämna en kommentar