4spar

4spar
4spar är en ett dotterbolag till 4Finance AB som ingår i koncernen 4Finance Group. Bolaget är marknadsledande inom konsumentkrediter och behöver därför inlåning av allmänheten för att kunna fortsätta expandera sin verksamhet. Eftersom pengarna lånas till en hög låneränta så kan 4spar erbjuda höga sparräntor på mellan 6,5%-10%. Sparkontona omfattas inte av insättningsgaranti vilket gör att det insatta kapitalet kan förloras i händelse av att företaget hamnar på obestånd. Risken är alltså hög om du som konsument inte själv kan avgöra bolagets balans- och resultaträkning. Därför kan du max ha 50 000 kr placerat på ditt inlåningskonto. Detta konto är avgiftsfritt, saknar bindningstid och står i ditt namn, så du kan närsomhelst sätta in eller ta ut pengar. 4Spar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299).

Koncernen 4finance har över 1000 anställda och har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Kanada, Lettland, Storbritannien, Litauen, Estland, Bulgarien, Polen, Ryssland, Spanien, Georgien, och Tjeckien.

Registreringen av sparkonto sker via internet på 4spar:s hemsida. Aktuella kontaktuppgifter som e-post och telefonnummer hittar du på hemsidan eller längst ner på den här sidan.

Fakta och information

  • Typ av bolag: Inlåningsföretag
  • Registrerat hos Finansinspektionen
  • Står ej under Finansinspektionens tillsyn
  • Risk: Hög. Med anledning till att konsumenten själv måste analysera bolagets betalningsförmåga minskar säkerheten
  • Sparbelopp är max 50 000 kr på grund av saknad insättningsgaranti
  • För att öppna ett konto krävs det att du har fyllt 18 år
  • Bank-ID krävs för att kunna öppna, legitimera och signera avtal innan användning
  • Inlåningsföretagets Allmänna villkor hittar du på www.4spar.se

Enligt UC.se som är ett affärs- och kreditupplysningsföretag så är 4SPAR AB en trygg och solid partner att göra affärer med. ”God kreditvärdighet” har delats ut med ett UC sigill.

Enligt Alla bolag, Proff.se har 4finance AB bra solidtet. mycket bra vinstmarginal samt mycket bra kassalikviditet.

Sparkonton hos 4spar

Inlångskonto: Sparkontot har en rörlig sparränta på 6,5% (effektiv ränta), vilket är den bästa sparräntan på markanden idag. Ingen bindningstid och fria uttag/insättningar. Minsta insättning är 1000 kr och största beloppet du kan ha på kontot är 50 000 kr. Räntan kapitaliseras årligen 31 december eller när du avslutar ditt konto. Ingen insättningsgaranti.

Öppna sparkonto

Fasträntekonto: Dessa sparkonton har en sparränta på 7-10% om du binder pengarna under 3 månader, 6 månader, 1 år, 2 år och 3 år. Minsta insättning är 10 000 kr och maximal insättning är 50 000 kr. Ingen insättningsgaranti. Din första insättning aktiverar sparkontot och sedan börjar bindingstiden löpa dagen efter.

Öppna sparkonto

Kontaktuppgifter

4Spar AB
Org. nr:556862-8563
Adress: Hammarby Allé 47, 120 30 Stockholm
E-post: Info@4Spar.se
Telefon: 08-408 382 99
Öppettider: Måndag – Fredag 09:00 – 17:00 (Lunchstängt 13:00-14:00)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *