4spar

4spar


4spar är en ett dotterbolag till 4Finance AB som ingår i koncernen 4Finance Group. Enligt UC.se är 4spar en trygg och solid partner att göra affärer med. Enligt Allabolag.se så tyder omdöme baserat på nyckeltal på en bra soliditet.

4spar AB är marknadsledande inom konsumentkrediter och behöver därför inlåning av allmänheten för att kunna fortsätta expandera sin verksamhet. Eftersom pengarna lånas till en hög låneränta så kan 4spar erbjuda höga sparräntor på mellan 6,5%-10%.

Koncernen 4finance där 4spar AB ingår har över 1000 anställda och har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Kanada, Lettland, Storbritannien, Litauen, Estland, Bulgarien, Polen, Ryssland, Spanien, Georgien, och Tjeckien.

Är sparkontot säkert eller finns risk?

Sparkontona omfattas inte av insättningsgaranti vilket gör att det insatta kapitalet kan förloras i händelse av att företaget hamnar på obestånd. Risken är alltså hög om du som konsument inte själv kan avgöra bolagets balans- och resultaträkning. Därför kan du max ha 50 000 kr placerat på ditt inlåningskonto.

Omdöme från oberoende kreditinformationsföretag

Enligt UC.se som är ett affärs- och kreditupplysningsföretag så är 4SPAR AB en trygg och solid partner att göra affärer med. God kreditvärdighet” har delats ut med ett UC sigill.

Enligt Allabolag.se och Proff.se har 4finance AB bra solidtet. mycket bra vinstmarginal samt mycket bra kassalikviditet.

Inga dolda problem med avgifter

4spar sparkonto är avgiftsfritt, saknar bindningstid och står i ditt namn, så du kan närsomhelst sätta in eller ta ut pengar. 4Spar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299).

Registreringen av sparkonto sker via internet på 4spar:s hemsida. Du behöver BankID för att öppna sparkonto direkt över nätet. Efter registrering kan du enkelt logga in och se vilket bangiro du ska överföra pengarna till för att börja få sparränta. Aktuella kontaktuppgifter som e-post och telefonnummer hittar du på hemsidan eller längst ner på den här sidan.

Bra eller dåligt? Fakta och information

 • Typ av bolag: Inlåningsföretag
 • Registrerat hos Finansinspektionen
 • Står ej under Finansinspektionens tillsyn
 • Risk: Hög. Med anledning till att konsumenten själv måste analysera bolagets betalningsförmåga minskar säkerheten
 • Sparbelopp är max 50 000 kr på grund av saknad insättningsgaranti
 • För att öppna ett konto krävs det att du har fyllt 18 år
 • Bank-ID krävs för att kunna öppna, legitimera och signera avtal innan användning
 • Inlåningsföretagets Allmänna villkor hittar du på www.4spar.se

4spar har olika sparkonton

Vanligt sparkonto

Inlångskonto: Sparkontot har en rörlig sparränta på 6,5% (effektiv ränta), vilket är den bästa sparräntan på markanden idag. Ingen bindningstid och fria uttag/insättningar. Minsta insättning är 1000 kr och största beloppet du kan ha på kontot är 50 000 kr. Räntan kapitaliseras årligen 31 december eller när du avslutar ditt konto. Ingen insättningsgaranti.

Fasträntekonto

Fasträntekonto: Dessa sparkonton har en sparränta på 7-10% om du binder pengarna under 3 månader, 6 månader, 1 år, 2 år och 3 år. Minsta insättning är 10 000 kr och maximal insättning är 50 000 kr. Ingen insättningsgaranti. Din första insättning aktiverar sparkontot och sedan börjar bindingstiden löpa dagen efter.

Kontaktuppgifter

4Spar AB
Org. nr: 556862-8563
Adress: Hammarby Allé 47, 120 30 Stockholm
E-post: info@4Spar.se
Telefon: 08-408 382 99
Öppettider: Måndag – Fredag 09:00 – 17:00 (Lunchstängt 13:00-14:00)

2 svar på ”4spar”

 1. Bra trådar och läsning allmänt på hela hemsidan!
  Har några funderingar om 4 spar. Sätter jag in t ex 50 000 kr på ’Inlångskontot’, och efter 3 månader ser jag en intressant öppning på börsen och tar ut pengarna och köper aktier för de?
  Hur påverkas min ränta på sparkontot? Får jag tillbaka 6 % av 50 000 kr kommande den kommande 31a dec?

  Mvh Johan

  • Tack Johan!
   Angående dina frågor om 4spar:
   Ja det stämmer att du kan göra så om du ser en möjlighet på börsen. 4Spars ”inlåningskonto” är obundet vilket innebär att det är fria insättningar samt fria uttag på inlåningskontot. Om du tar ut hela beloppet från inlåningskontot efter 3 månader så kommer du ändå få 6,5 % årlig ränta för det belopp och den period som pengarna var inne på inlåningskontot. Räntan kapitaliseras sedan vid årsskiftet 1 januari vilket innebär att räntan minus skatt 30 % kommer att adderas på ditt kapital eller betalas ut till ditt föranmälda kontonummer hos din bank om du har maxbeloppet på 50 000 kr insatt hos dem.

   Alternativt kan räntan kapitaliseras om du väljer att avsluta ditt inlåningskonto, vilket du i så fall meddelar till deras kundtjänst på telefon eller mail.

   4spars inlåningskonto beräknas enligt en modell som kallas 365/365-modellen, som förenklat innebär att de räknar räntan på dagsbasis. Inlåningskontot genererar ränta från och med dagen efter insättning till och med dagen innan uttag. För att beräkna räntan för inlåningskontot så tar du ditt kapital och multiplicerar med räntesatsen som för närvarande är 6,5%. Summan du får fram dividerar du sedan med 365 för att få fram dagsräntan. Detta multiplicerar du sedan med antalet dagar sparkontot varit aktivt för att få fram den totala räntan.

   Om du sparar 50 000 kr så blir den årliga räntan 50 000* 0,065 = ca 3 250 kr. Dagsräntan blir
   3 250/365 = ca 8,90 kr* 90 dagar (3 månader) = ca 801,37 kr innan skatt. Efter skatt blir nettoräntan ca 801,37*0,70= ca 560,96 kr.

   Hör av dig om något är oklart så ska jag försöka reda ut det!

Kommentarer är stängda.