Vilka fonder ska man köpa nu?

Fondtips: Ibland är det svårt att veta vilka fonder man ska köpa. Här har vi sammanställt olika listor på vilka fonder som många köper just nu.

Fonder som folk köper på Avanza

FondTyp
Avanza ZeroAktiefond
Spiltan Aktiefond InvestmentbolagAktiefond
Swedbank Robur Ny TeknikAktiefond
Avanza GlobalAktiefond

I listan ovan kan du se vilka fonder som folk köper mycket av hos Avanza. Fonderna Avanza Zero och Avanza Global är passiva indexfonder som följer index och till låg avgift. Swedbank Robur Ny Teknik investerar i techbolag och gamingbolag. Spiltan investmentbolag äger aktier i olika svenska investmentbolag.

Vilka fonder ska man köpa för månadssparande?

FondTyp
Avanza ZeroAktiefond
Spiltan Aktiefond InvestmentbolagAktiefond
Länsförsäkringar Global IndexnäraAktiefond
AMF Räntefond LångRäntefond

Ovan hittar du vanliga fonder som många gillar att månadsspara i. Det som är gemensamt för fonderna är att de har låga förvaltningsavgifter. Många väljer också dessa fonder för att månadsspara till sina barn. Om du behöver hjälp med att komma igång med fondsparande så kan du läsa mer under sidan investera i fonder.

Vilka fonder köper miljonärer nu?

FondTyp
Avanza ZeroAktiefond
Spiltan Aktiefond InvestmentbolagAktiefond
Swedbank Robur Ny TeknikAktiefond
Avanza GlobalAktiefond

Miljonärer gillar riskspridning och låga avgifter, därför kan vi se flera populära fonder som Avanza Zero, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Avanza Global i listan. Fonden Robur Ny Teknik har högre risk.

Bra fonder att köpa i olika kategorier

Vi har tidigare gjort en artikel med listor på de bästa fonderna att köpa i år. Där kan du hitta vinnarfonder som fått utmärkelser och de bästa fonderna i olika kategorier. Det viktigaste när man ska köpa fonder är att jämföra först. På det sättet kommer du känna dig nöjd över att äga fonden under en längre tid.

Vilka fonder man ska satsa på är inte alltid ett lätt val, men vår uppfattning är att fonder som gått bra historiskt även utvecklas bra i framtiden. Men det är viktigt att komma ihåg att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning.

Ska man investera i indexfonder idag?

Efter finanskrisen har allt fler sparare köpt fonder i passiva indexfonder. Det är de låga avgifterna som har lockat. Dessutom har många insett att det är svårt att slå börsindex varje år och att man sparar tid på att välja indexnära fonder. Kolla in vår lista på fonder med låga avgifter här.

Indexfonder ska du investera i om du inte har kunskap eller tid för börsen, aktier och aktiva fonder. Många duktiga investerare i världen har sagt att om de dör så vill de att den kvarlevande familjen ska placera pengarna i en indexfond som skuggar börsen med låg avgift.

Är fonder något att satsa på 2019

Ja för de allra flesta är fonder ett utmärkt alternativ att satsa på om man inte vill direktspara i aktier. Med fonder får du en korg av aktier så riskspridningen är god. Du slipper också lägga ner tid på att välja aktier då en fondförvaltare gör det åt dig. Det viktigaste du behöver göra som sparare är att välja rätt fond för dig, kolla fondavgiften och fundera på hur fonden kommer att utvecklas i framtiden. En ledtråd brukar vara att titta på fondhistorisken, vilken avkastning har man tidigare haft? Ett bra tips är också att läsa på om förvaltaren av fonden.

För den som tycker att fonder har för höga avgifter så kan man istället satsa på investmentbolag på börsen.

Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonden kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Lämna en kommentar