Hur man blir rik med meditation

meditera för att minska stress

Har du testat att meditera när du känner att tankarna snurrar och du inte kan tänka klart? Stress kan uppkomma när du ser dina aktier eller bostadsrätt falla i värde, det påverkar dig mer än du tror. Många blev mycket oroliga för sin privatekonomi under krisen 2008 då både aktier, fonder och bostadsrätter/hus började falla i pris.

Enligt mig så handlar meditation om att hitta en stund på dagen där du helt avlägsnar tankarna som normalt gnager dag in och ut. Det räcker med en tystnad i 15 min. I tystnaden som uppstår blir det ofta självklart vad du måste göra och vad du själv egentligen vill. Att meditera är ett utmärkt sätt att få distans till ditt jobb, företag eller din aktieportfölj.

Ljudböcker är en utmärkt källa till positiv energi när människor och miljön omkring dig är negativ.

Lycka och rikedom börjar med att du lyssnar till dig själv, du kan få båda med rätt tankesätt.

Uppnå mindfullness

Mindfullness är egentligen ett buddhistiskt begrepp som syftar på en medveten närvaro. Mindfullness handlar om att få dig att fokusera på nuet och släppa ältande tankar som får dig att må dåligt. Släpp allt som har hänt – gjort är gjort – och lär dig av dina misstag istället. Bry dig inte om framtiden, du kan ändå inte kontrollera vad som ska hända. Fokusera på nuet istället och var tacksam för vad du har idag.

Var nöjd med vad du har. Var glad i hur saker och ting är. När du inser att det finns ingenting som du saknar så tillhör hela världen dig. – Lao Tzu

Fundera istället på vad du behöver göra för att bli den du vill vara? Hur vill du se på dig själv? Det du kan göra är att skriva ner egenskaper hos personer du beundrar och sedan jobba för att själv utveckla de här dragen. Du är dina egna tankar och med rätt tankesätt så blir du glad och lycklig. Lyssna inte på vad andra säger att du kan göra eller inte kan, de har fullt upp med att leva upp till vad alla andra säger. Om du är nybörjare så rekommenderas lite vägledning i början:

Meditationsmusik

Under dina stunder av tystnad som vi här kallar meditation så kan det hjälpa om du har lugnande musik i bakgrunden. Om du har svårt att sova så kan det hjälpa att lyssna till meditationmusik en timme innan du ska sova. Musiken gör att du hamnar i rätt sinnesstämning, kom ihåg att tankarna styr kroppen. Blir du lugn och avslappnad i huvudet så följer kroppen med i det här läget och det blir lättare att sova och ”starta om” hjärnan. Här kommer mina två favoriter när det gäller meditationsmusik (1-3 tim långa):

Är du intresserad av personlig utveckling och ny kunskap? Ta en titt på sidan boktips.

Lämna en kommentar