Ferratum lanserar bankkonto med ny teknik

Ferratum sparkonto

Det händer mycket inom fintech just nu, och storbankerna får ökad konkurrens inom sparkonton och krediter. Senast har Ferratum lanserat ett transaktionskonto där du kan flytta pengar mellan länder kostnadsfritt och i realtid. Oavsett valuta kan du skicka och ta emot pengar med ditt mobilnummer via sms.

Ferratum erbjuder tre olika konton

  • Bankkonto (transaktionskonto). Ränta 0%.
  • Sparkonto. Ränta 0,25%.
  • Långtidssparkonto. Bindningstider 3 mån 0,75%, 6 mån 0,80%, 12 mån 0,85%

Om du vill läsa mer eller öppna något av dessa konton så kan du besöka Ferratum Banks hemsida här.

Europeiskt bankkonto

Du kan koppla dina konton hos Ferratum till många europeiska länder och ha upp till femton olika valutor. Enligt deras hemsida så finns inga växlingsavgifter eller uttagsavgifter. Transaktionerna ska också ske i realtid, vilket är en välkommen funktion.

Om det skulle visa sig att du inte har täckning för dina utgifter en månad så finns en kontokredit. Men det är en valfri funktion som koppla till ditt bankkonto. Den effektiva räntan vid kontokredit är ca 22%. Så den funktionen bör man egentligen bara använda vid nödsituationer och oförutsedda utgifter.

Hur registrerar man sig?

Du kan ansöka om ett konto på nätet eller via Ferratum-appen. Du kommer att behöva fylla i uppgifter som personnummer, telefonnummer och e-postadress. För att slutföra registreringen kommer du att behöva BankID för att signera din underskrift. Du kan ladda ner BankID gratis från din internetbank. Sedan kan du använda dina konton för sparande eller betalningar i Sverige och utomlands.

Ferratum Banks sparkonto omfattas av den maltesiska insättningsgarantin. Den svenska insättningsgarantin gäller därför inte för FerratumBanks sparkonton. Precis som 4spar och Akelius är Ferratum ett inlåningsföretag som använder sina pengar för expansion och utlåning. Här kan du se fler exempel på andra sparkonton.

Vilka är Ferratum?

Ferratum Bank är ett dotterbolag till Ferratum Group som arbetar med finansiell teknologi inom lån och sparande. Moderbolaget är noterat på Frankfurtbörsen och huvudkontoret i Helsingfors, Finland, har ca 600 anställda. Ferratum har 3,5 miljoner användarkonton i sin databas och finns på 23 marknader runt om i världen. Läs mer om Ferratums sparkonton här.

Lämna en kommentar