Simon Blecher

Simon Blecher är en populär och mycket omtyckt förvaltare av aktier och för närvarande ansvarar Simon för Sverigefonden på Carnegie Fonder. År 2014 korades Simon Blecher till Årets Stjärnförvaltare. Samma år utsåg Privata Affärer Carnegie Sverigefond till Årets Sverigefond. Simon är känd för sin försiktiga investeringsstil som kan beskrivas som defensiv, han brukar ofta säga att han hatar att förlora pengar och därför investerar i aktier som har bra balansräkning och ger höga utdelningar varje år.

Simon Blecher har en Fil kand i Företagsekonomi från Stockholms universitet. Tidigare arbetade han på Affärsvärlden som ekonomijournalist. Under sin tid som börskrönikör på DN.se blev han också utsedd till Sveriges bästa ekonomijournalist år 2006.

Jag beundrar Simon Blecher och personligen anser jag att han är Sveriges bästa fondförvaltare. Hans investeringar begrundas alltid noga här på min blogg.

Nedan hittar du inlägg där Simon nämnts:

Simon Blecher ger sin syn på börsen just nu

Simon Blecher, förvaltare av Sverigefonden hos Carnegie, medverkade i Börsrådet 15 mars 2015 där han gav sin syn på börsen och hur han tycker aktier är värderade. Anledningen till att jag gillar att lyssna till vad Simon Blecher säger är att han har en riktigt bra känsla för börsen och han har en passion som jag tycker andra… Läs Mer »

Simon Blechers aktiefavoriter 2015

Simon Blecher besökte Nordnet Live härom veckan och gav då sina aktietips: Köp Industrivärden C och Scandi Standard som kommer gå bra kommande år. Sälj Electrolux som har gått får mycket på börsen. Så här sa Simon Blecher Fantastisk stämning på börsen, Simon är orolig för att den ska explodera uppåt. Då finns risk får stor nedgång. Vad… Läs Mer »