Finanskris

Här är alla inlägg som handlar om Finanskris och krascher i samhällsekonomin. En finanskris brukar handla om att banker får stora kreditförluster på grund av inställda betalningar från företag eller privatpersoner. Det kan också vara andra banker som ställer in betalningar på grund av konkurs eller dålig utlåning. Senaste finanskrisen i Sverige var 2008-2009 då Lehman Brothers i USA var startskottet. Dagens banker sitter sammanflätade över hela jordklotet, vilket gör att alla ekonomier drabbas vid finanskriser. Stimulanspaket i form av QE-paket från FED och andra centralbanker har gjort att stora tillgångsbubblar har blåst upp i fastigheter, obligationer och aktier. Var nästa krasch börjar och slutar kan ingen veta i förväg.

Dokumentärer om finanskriser

Här hittar du de bästa dokumentärerna om finanskriser som du borde ha sett. Kanske kan vi som investerar och placerar pengar lära oss av historien? Jag kommer fylla på den här listan vartefter jag ser dokumentärerna. De som håller hög kvalitet lägger jag till här så du slipper kolla upp dem först. Overdose – The next financial crisis… Läs Mer »

Lär dig från tidigare finanskriser

Historien brukar återupprepa sig, det som utlöser en finanskris eller börskrasch skiljer sig däremot genom tiderna. Lyssna på avsnitten nedan och lär dig investera bättre genom att vara förberedd på vad som kan hända. Historiskt har vi haft elva börskrascher, där börsen fallit mer än 25% i realt värde (justerat för inflationen). Den värsta börskraschen hade vi i… Läs Mer »