Collector Bank

Collector Bank är en svensk nischbank som erbjuder finansiella tjänster inom privatlån, kreditkort, betallösningar, factoring, lån till företag och fastigheter samt sparkonton. När det gäller sparande så erbjuder Collector marknadens bästa sparränta med insättningsgaranti. Bolaget grundades 1999 av Johan Möller och Lena Apler som ofta framträder i media och investeringssammanhang.

Collector satsar på tillväxt och nya idéer

  • Lena Apler utnämndes 2009 till årets entreprenör av Ernst & Young. 2015 utsågs hon av Veckans Affärer till Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenör.

I media skrivs det mycket om att Collector utmanar det traditionella bankmonopolet. Banken satsar på fintech och nya digitala lösningar.

Information om Collector Bank

Erik Selin som byggt upp fastighetsbolaget Balder sitt i Collectors styrelse.

Collector AB börsnoterades på Nasdaq Stockholm sommaren 2015.

  • Huvudkontor: Östra Hamngatan 24, 411 09 Göteborg
  • Frågor om sparkonto: tel 010-161 00 16, spara@collectorbank.se
  • Frågor om privatlån: tel 010-161 00 10, lana@collectorbank.se
  • Firmanamn: Collector Bank AB (Org.nr 556597-0513)

Bankens sparkonton

Collector erbjuder själva sparkonton men också via partner som Avanza. Kontona har inga avgifter och samtliga omfattas av statlig insättningsgaranti. Det rörliga sparkontot har 1% effektiv ränta och du har obegränsat med uttag och insättningar med lägsta insättning på 500 kr. Du kan också välja att binda pengarna på ett 1-årigt eller 2-årigt sparkonto till 1-1,05% ränta. Dessa konton måste du sätta in 100 000 kr. Enligt Collectors hemsida så har räntehistoriken legat mellan 0,7-1,0% sedan 2015.

Collector är duktiga på kreditkort

Collector är duktig apå betallösningar och har tagit fram två kreditkort; Easyliving och Easycard. Korten har kreditutrymme upp till 100 000 kronor och passar dig som gillar resor, shopping eller behöver en buffert mellan månaderna innan lönen. Att göra inköp med kreditkort har blivit mer fördeaktig än att använda det vanliga bankkortet. En extra trygghet helt enkelt! Vi har gjort en guide över bästa kreditkortet här.