3 böcker om aktier som måste läsas av en investerare

Aktieböcker tips

Investeringsböcker finns det gott om, det svåra är att veta vilka som är värda att lägga pengar och tid på.

Av omkring 20 böcker om aktier så har vi plockat ut de tre bästa nedan. Böckerna kommer garanterat ge nya insikter i hur du blir en bättre aktieplacerare. Bra böcker kan man läsa många gånger om, tillsammans med erfarenhet blir kombinationen oslagbar.

Bästa böckerna om aktier

Tips på aktieböcker
Bok: The most important thing av Howard Marks

The most important thing - Howard Marks

Bra bok om risk på aktiemarknaden. Du lär dig om hur cykler fungerar och varför det är viktigt att tänka ett steg längre än börsen.
Köp boken
Common Stocks and Common Sense

Common Stocks and Common Sense - Edgar Wachenheim

Praktisk bok som lär dig hur du ska räkna på antaganden om framtiden. För att tjäna pengar på aktier så krävs det att du tittar 2-3 år framåt och försöker uppskatta vinsten för bolaget.
Köp boken
The Small-Cap Investor

The Small-Cap Investor - Ian Wyatt

Boken handlar om fördelarna med att investera i microcap aktier. Småbolag ger över tid mer i avkastning och brukar vara först ur en börskrasch.
Köp boken

Om du vill ha fler tips så kan du kolla in topplistan på aktieböcker som nyligen har uppdaterats.

Hur du läser en bok om aktier och faktiskt lär dig

Ett bra tips är att anteckna och använda en överstrykspenna när du läser böckerna. Då kan du enkelt ta upp boken i framtiden och repetera den kunskap du tyckte var viktig. Ibland behöver nya lärdomar sjunka in, och du kan förstå innebörden av ett stycke på en helt annan nivå i framtiden. Kunskap fungerar som ränta-på-ränta, den ackumuleras över tid. Vissa insikter kommer långt senare i livet, när kunskapsbasen är på en högre nivå.

”Read 500 pages every day. That’s how knowledge works. It builds up, like compound interest. All of you can do it, but I guarantee not many of you will do it.” – Warren Buffett

Det är inte helt fel att ha sina favoritböcker samlade i en bokhylla så att du snabbt kan kolla upp något du har läst. Chansen är också större att du tar ut en bok och läser om ett kapitel, repetition gör att kunskapen sätter sig.

Marcus Hernhags böcker om aktier

För dig som inte gillar att läsa böcker på engelska så finns det idag ett utbud för nybörjare. Författaren Marcus Hernhag har skrivit två bra böcker för de som är nya på aktier: Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning och Den enkla vägen hitta världens bästa aktier. Båda böckerna ger konkreta tips på hur du ska investera och vilka aktier som kan tänkas vara bra för en nybörjare. Böckerna passar bra för dig som är nyfiken på aktier och funderar på att lämna fondsparandet. Det är däremot viktigt att du ser aktier som ett långsiktigt sparande, och inte bara är ute efter snabba klipp på börsen. Ett bra råd är att fokusera på att inte förlora pengar och att inte köpa aktier för dyrt. Då skyddar du dig skapligt de första åren, då det är viktigt att du inte ”bränner” dig på börsen och tappar intresset. Fördelen att investera direkt i aktier är att du slipper avgifterna som fondförvaltarna tar varje år.

Har du några bra tips på aktieböcker?

Lämna en kommentar