Bästa boken om aktier

Bästa boken om aktier

Vilken är den bästa boken om aktier? Vi har svaret, det är One up on wall street av Peter lynch. Boken är lättläst men innehåller den praktiska kunskapen du behöver för att handla aktier framgångsrikt. Hittills har vi inte stött på någon som inte gillat boken.

Varför är One up on wall street bästa boken om aktier?

Du får en bra uppfattning om varför tillväxtaktier är den bästa sparformen på sikt. Men det gäller att du köper aktier till rätt P/E-tal, något som Peter Lynch skriver mycket om i sin bok. Det kallas att kunna värdera tillväxtaktier utifrån vinsten och P/E-talet och det är där Lynch kom på PEG-talet. Ett nyckeltal som underlättar screening av tillväxtaktier, där aktier under PEG 1 är billiga i förhållande till vinsttillväxt.

Tipsen i boken är värdefulla för nybörjaren men också för en erfaren aktieinvesterare. Boken är en av investeringsböckerna som har högst betyg på Amazon.com. Även flera duktiga privatinvesterare på Twitter har rekommenderat boken.

One up on wall street är den bästa boken i modern tid. Sedan finns böcker som The intelligent investor som är lite som bibeln för investerare. Världens bästa investerare Warren Buffett har tipsat om den många gånger. Problemet med boken är att den är skriven för länge sedan och den är tungläst. Vill du ha fler boktips så kan du kolla vår lista över bästa böckerna om aktier här.

Kan man lita på författaren?

Ja det kan man, Peter Lynch har haft 29% årlig avkastning i 13 år i sin fond Magellan. Därför kan vi säga att Lynch är en self-made man och det han skriver bygger på insikter och idéer som han haft som fondförvaltare.

Peter Lynch - One up on wall street

Lämna en kommentar